Fast vekt: 400 gram, pris: 79,90. Prisen er det kanskje ikke noe å si på, iallfall om du får 400 gram indrefilet i pakken.

adressa.no har besøkt en rekke Coop-butikker i Trondheim der vekten på produktet har variert voldsomt. Alt fra 252 gram til 468 gram. Prisen er den samme uansett, og det står «nettovekt 400 gram» på pakken. Kiloprisen for den letteste pakken nevnt ovenfor blir da nesten 90 prosent høyere enn den tyngste.

— Lotteri

— Jeg har funnet flere pakker med altfor lav vekt på Coop Mega Valentinlyst. Dette har jeg gjort personalet oppmerksomme på, men uten at det har skjedd noe som helst, sier Ottar Solskinnsbakk til adressa.no.

Solskinnsbakk reagerer på det voldsomme vektavviket og mener det er et viktig prinsipp at kunden får det han eller hun betaler for.

Informasjonsdirektør Bjørn Kløvstad i Coop er enig.

— Det blir jo lotteri dette. Om man er heldig, får man mer enn man betaler for, og omvendt, sier informasjonsdirektøren til adressa.no.

Han sier det helt klart en snakk om en produksjonsfeil.

Coop beklager

- Etter Justervesenets retningslinjer skal det være maks tre prosent avvik i forhold til vekten som står på pakken. Det må være noe feil i den automatiske fordelingsprosessen, forteller Kløvstad.

Informasjonsdirektøren regner med indrefilet-pakkene må stamme fra samme parti, og sier Coop kommer til å informere butikkene om at de må undersøke beholdningen.

— Vi beklager feilen overfor kundene våre, sier Kløvstad.