UD forlenger det globale reiserådet til 15. april

Utenriksdepartementet forlenger det globale reiserådet til etter påske. Alle reiser som ikke er strengt nødvendige, frarådes til alle land.

Det globale reiserådet har unntak for land i EØS-/Schengen-området med lav nok smittespredning. For øyeblikket gjelder dette bare Færøyene (bildet), Island og Grønland, samt noen få områder i Finland.
  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

– Selv om vi har forholdt oss til pandemien i et år, er vi fortsatt langt unna en normalsituasjon, og smittesituasjonen mange steder i verden endrer seg raskt. Derfor velger vi å videreføre det globale reiserådet som fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H).

Hun viser særlig til utbrudd av de muterte virusvariantene og kapasiteten hos helsevesenet i de ulike landene.

Det blir fortsatt unntak for land i EØS-/Schengen-området som har lav nok smittespredning. For øyeblikket gjelder dette bare Island, Færøyene og Grønland, samt noen få områder i Finland.

– Men selv om noen land og områder er gule på FHIs smittekart, er det likevel ingen oppfordring til å reise, understreker Søreide overfor NTB.

Det er altså ingen grunn til å planlegge påskeferien utenlands, som regjeringen allerede har varslet. Fortsatt er håpet at situasjonen normaliseres mer til sommeren, men utenriksministeren påpeker at det er for tidlig å si noe om hvordan smittesituasjonen vil være.

Hvis noen likevel vurderes å reise noe sted, må de tenke nøye gjennom om reisen er nødvendig. De må også sette seg grundig inn i situasjonen og innreisereglene i det landet de skal til, understreker departementet.

Publisert
BT anbefaler

– Jeg husker da det var kamp om plassene. Nå er vi glade for hvert barn vi får.

– Jeg husker da det var kamp om plassene. Nå er vi glade for hvert barn vi får.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Jakter knivmann: – Vi har rykket ut med en del ressurser

  2. Ungdomsskole sperret av etter hærverk, elever sendt hjem

  3. Dobbel dose trøbbel for hotellsjef. – Tristeste som finnes.

  4. Arnanipatunnelen stengt

  5. Etter samtalen med Nav dro Emely til nærbutikken. Siden har hun vært der.

  6. – Det finnes et langt bedre tiltak enn makspris på strøm