Aker Offshore Wind tjener fortsatt ikke penger

Røkke-selskapet Aker Offshore Wind er fortsatt under oppbygging og har knapt omsetning, og gikk 52,6 millioner i underskudd i første kvartal.

Fra bjelleseremonien for Aker Offshore Wind i august i fjor.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Aker Offshore Wind er ett av mange grønne Aker-selskaper som har blitt skilt ut og notert separat på Euronext Growth-markedsplassen på Oslo Børs.

Som flere andre grønne selskaper er det fortsatt under oppbygging og jobber med å sikre seg kontrakter, og så langt tjener det ikke penger.

I første kvartal fikk selskapet et resultat etter skatt på minus 52,6 millioner kroner. Til sammenligning tapte selskapet 69,6 millioner i hele fjor.

Omsetningen var på 538.000 kroner i første kvartal, og på 1,7 millioner for hele fjoråret.

Røkkes Aker Carbon Capture går i minus

Vil søke i Norge

Selskapet mener imidlertid at det gjør fremskritt i utviklingen av porteføljen sin. Aker Offshore Wind er med på utviklingen av potensielle prosjekter på totalt 1,5 gigawatt fordelt på Sør-Korea, USA, Norge, Skottland og Sverige.

Selskapet jobber med søknader på konsesjoner i Norge og Skottland, og vil trolig levere inn disse i 2021.

Også Aker-konsernets CO2-fangstselskap Aker Carbon Capture går fortsatt i minus, men dette selskapet har kommet i gang med konkrete prosjekter, og inntektene begynner å komme inn.

Regjeringen var inntil nylig medeier av Aker Carbon Capture og Aker Offshore Wind. I slutten av april solgte den aksjene sine i de to selskapene for til sammen 778 millioner kroner.

Aker Horizons øker lånefasilitet til fire milliarder kroner

Har inngått avtaler

Aker Offshore Wind jobber på prosjekter sammen med partnere som EDPR og Engies felles selskap Ocean Winds, og skrev i første kvartal under en samarbeidsavtale med Statkraft om havvindprosjekter på norsk sokkel.

I mars skrev Aker Offshore Wind under en avtale med Hexicon om å utforske muligheter innen flytende vindkraft i Sverige, og planen er å sette opp eit felleseid selskap til å utvikle prosjekter.

I april inngikk Aker Offshore Wind et samarbeid med Universitetet i Strathclyde og Aker Horizons knyttet til gjenvinning av brukte vindturbinblader.

Publisert: