Nye reiseråd: Fra disse landene slipper du hotellkarantene

Nå slipper du å bo på karantenehotell ved innreise fra eksempelvis Tyskland, Italia og Polen. I tillegg har Malta blitt gult.

LETTELSER: Personer definert som «beskyttet» vil kunne teste seg ut av karantene tre dager etter ankomst til Norge.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Etter å ha fått faglige råd fra FHI har regjeringen nå oppdatert reisekartet, etter det kom nye tall for EØS, Schengen og Storbritannia.

Og det er flere endringer.

Herfra slipper du karantenehotell

Ved innreise fra alle disse lyserøde landene vil man nå kunne ta karantenen i eget hjem:

Endringene trådte i kraft klokken 15, fredag 4. juni. Fra før var det Færøyene, Irland, Malta, Portugal, Romania og Storbritannia som var på denne listen.

I tillegg vil man kunne være i karantene hjemme ved innreise fra flere finske regioner og den danske regionen Syddanmark.

Sist men ikke minst: Malta har blitt gult, så herfra slipper man innreisekarantene.

  • Dette er kravene for hotellkarantene: Reisende fra land som (1) har over 150 smittede per 100.000 innbyggere de siste 14 dagene eller (2) over fire prosent positive tester, må ta karantenen sin på hotell.
  • Dette er kravet for hjemmekarantene: Dersom et land har under 25 smittede per 100.000 innbyggere de siste 14 dagene og under fire prosent positive tester, kan det bli «gult» - og man slipper å gå i karantene ved hjemkomst i det hele tatt. Dette gjelder land i EU/EØS og Storbritannia.
  • Dersom et land går fra å være rødt til å bli gult mens du er på karantenehotell, slipper du ut av karantenehotellet. Regelendringen gjelder imidlertid kun for dem som kan vise til at de er vaksinert eller beskyttet i Helse Norge, understreker Bent Høie på regjeringens pressekonferanse fredag ettermiddag. Personer fra EU vil imidlertid kunne vise til det felles europeiske coronasertifikatet når det tas i bruk 1. juli.
  • Personer som enten har fått første stikk eller har hatt corona, vil fra fredag kunne teste seg ut av karantene på dag tre etter innreise fra utlandet.

Rettelse: Regjeringen meldte først at Malta ville bli farget gult natt til mandag 7. juni. I en ny pressemelding presiserer de at det riktige er 4. juni klokken 15. Dette ble rettet i saken klokken 16.54, 04.06.21.

Publisert: