Mens nå avdøde Steve Jobs hatet Android, Googles operativsystem for smarttelefoner, så intenst at han ville bruke omtrent hver penny han hadde for å prøve å ødelegge den — blant annet gjennom endeløse patentsøksmål mot Google og mobilprodusenter som Samsung og andre som bruker Android.

Jobs mente nemlig at Android har "stjålet" mye av ideene, teknologien med mere fra Apple. Og nå selges det flere Android-telefoner enn iPhone.

Bygde verdens første PC

Men mannen han startet Apple sammen med på slutten av 70-tallet, Steve Wozniak, er en stor fan av Android-telefoner.Wozniak var den som bygde Apple II, som regnes som verdens første PC. Selv om Wozniak fortsatt er ansatt nummer 1 i selskapet er det lenge siden han har jobbet for Apple, annet enn som en slags ambassadør for Apples teknologi.

I et intervju medDaily Beast sier han at iPhone fortsatt er hans førstevalg som smarttelefon, men at Andorid har gått forbi på flere områder.

-Elsker skjønnheten

-Jeg elsker skjønnheten ved min iPhone. Men jeg skulle ønske den gjorde alle de tingene som min Android gjør, sier Wozniak som i dag er en populær kjendis ikke minst i teknologikretser i USA.

Wozniak mener blant annet talekommandoene fungerer bedre på Android og fremhever også Androids innebygde navigasjonssystem, som gjør at telefonen operer som et GPS-system.

Misfornøyd med Siri

Han er blant annet lite fornøyd med Apples stemmegjenkjenningssystem Siri. Han sier han likte å bruke Siri da det var en uavhengig applikasjon laget for iPhone, men etter at Apple kjøpte Siri og bygget programvaren i iPhone 4S virker den ikke like bra lenger.

-Jeg kunne spørre Siri om hva som var de fem største innsjøene i California og den ville komme tilbake med riktig svar, nå får jeg bare en opplisting over eiendommer, sier Wozniak som imidlertid anbefaler iPhone for de som synes det blir for komplisert å dukke ned i Android.

Også i et intervju med Aftenposten i fjor høst kom Wozniak med kritikk av Apple og mente hans gamle selskap hadde tjent på å være mer åpen.

NB! Etter at artikkelen i Daily Beast blepublisert og sitert i en rekke medier, Aftenposten.no inkludert, hevder Wozniackpå sin Facebookside at de opprinnelige uttalelsene er tatt ut av sin sammenhengog blåst opp i reporternes jakt på saftige overskifter.

Ifølge Wozniack, er han påingen måte noen flittig Android-bruker utover det å benytte seg av navigasjon.

”Men disse artiklene fårdet til å høres ut som om jeg har gitt opp iPhone. Ha ha.”