Kosmetikkgigant satser på nok en Kardashian

Coty går inn på eiersiden til sminkeselskapet til Kim Kardashian West og sikrer seg 20 prosent, kun et halvt år etter å kjøpt seg inn i skjønnhetsimperium til lillesøsteren.

Kim Kardashian West har all grunn til å smile etter å ha fått Coty inn på eiersiden.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Selskapet investerer 200 millioner dollar, tilsvarende nærmere to milliarder kroner, i Kim Kardashian Wests tre år gamle skjønnhetsselskap KKW, det melder selskapet i en pressemelding.

KKW, som selger alt fra øyenskygge til leppestifter, ble i avtalen verdsatt til én milliard dollar (9,7 milliarder kroner). Selskapet skal etter planen utvide merket, der det er blant annet planlagt at hudpleie skal inn i porteføljen.

Coty er et amerikansk skjønnhetsselskap som utvikler, produserer, markedsfører og distribuerer over 70 skjønnhetsmerker. Blant disse er blant annet Balenciaga, Burberry, Marc Jacobs, Wella og Dolce & Gabbana.

Lavere eierandel

Det er ikke først gang Coty investerer i Kardashian-klanen. I november i fjor kjøpte selskapet seg inn i lillesøster Kylies Jenners skjønnhetsimperium for 5,5 milliarder kroner, og ble med det hovedaksjonær med en eierandel på 51 prosent.

Ifølge Financial Times er coronapandemien årsaken til at kosmetikkgiganten ikke gikk tyngre inn på eiersiden i KKW.

Avisen skriver ytterligere at Coty har sikret seg muligheten til å bli største eier i sminkemerket på et senere tidspunkt.

Transaksjonen forventes å gjennomføres i løpet de første tre månedene i 2021.

Satser på kjendiser

Kosmetikkgiganten satt ved utgangen av mars med en gjeld på 8,15 milliarder dollar, og prøver å modernisere porteføljen ved blant annet å samarbeide med kjendiser med kjente merkevarer og stor følgeskare på sosiale medier.

– Kim er et ekte moderne globalt ikon. Hun er en visjonær, en gründer, en mor, en filantrop, og har gjennom sosiale medier en enestående evne til å få kontakt med mennesker rundt om i verden. Denne innflytelsen, kombinert med Cotys ledelse og ekspertise, kommer vi til å oppnå det fulle potensialet til hennes merkevarer, sier administrerende direktør i Coty Peter Harf i pressemeldingen.

Kim Kardashian West har 177 millioner følgere på Instagram, mens lillesøster Kylie Jenner har 182 millioner følgere. I tillegg har kosmetikkselskapene deres til sammen rundt 30 millioner følgere.

Nyheten om investeringen ble positivt tatt imot på Wall Street mandag, og rundt klokken 19 har Coty-aksjen steget med 12,8 prosent, og handles nå for 4,72 dollar.

Les hele pressemeldingen her
Publisert: