Supply­fartøy kolli­derte med Statfjord A-platt­formen i natt

Det var ikke produksjon Statfjord A da PSV «Sjøborg» traff plattformen klokken 1.55 natt til fredag. – Det er for tidlig å si noe om skadeomfanget, sier pressetalsperson Morten Eek i Equinor.

Publisert:

TRUFFET: Statfjord A-plattformen i Nordsjøen ble truffet et supplyfartøy natt til fredag. Foto: Magnus Knutsen Bjørke, NTB scanpix (ARKIV)

Det er ingen personskader om bord på plattformen, melder Equinor.

– Kollisjonen på Statfjord-feltet skjedde da supplybåten lastet ferskvann om bord i Statfjord A. Båten kom ut av posisjon og støtte borti et område av plattformen. Det er skader på plattformen, men det er for tidlig å si noe om omfanget, sier Morten Eek til Bergens Tidende.

Livbåtstasjon truffet

Det er rammeverket på en livbåtstasjon, som holder fem livbåter, som ble truffet.

– Vi vil nå vurdere hvordan livbåtene fungerer, sier Eek.

Det var 276 personer om bord på Statfjord A da kollisjonen skjedde. To søk og redningshelikopter (SAR) samt et helikopter fra Hovedredningssentralen har fløyet folk fra Statfjord A til Statfjord B og C, og Gullfaks A. Det er nå 58 personer igjen på plattformen.

– Så lenge det er tvil om evakueringsmulighetene, har vi valgt å flytte personell til andre plattformer, sier Eek.

KRASJET: PSV «Sjøborg» kom ut av posisjon og krasjet inn i Statfjord A-plattformen. Foto: Andreas Askildsen

På vei til land

Equinor har mønstret sin beredskapsorganisasjon.

Det nesten 80 meter lange supplyfartøyet PSV «Sjøborg» hadde tolv personer om bord.

Supplyfartøyet er på vei til land for egen maskin etter sammenstøtet.

Skipet eies av Skansi Offshore på Færøyene og jobber hovedsakelig på norsk side av Nordsjøen, men har også hatt oppdrag i britisk sektor, i Aberdeen og i Nederland etter at det ble sjøsatt i 2011.

– Ingen av de om bord har fått skader, heldigvis. Vi har heller ikke fått skader på skroget. Vi vet ikke hvorfor vi kom ut av posisjon og vil undersøke dette grundig. Det var ikke dårlig vær i området i natt, sier administrerende direktør Jens Meinhard Rasmussen i Skansi til NRK.

Områdeberedskapsfartøyet «Stril Herkules» er på feltet og bistår installasjonen med å avklare skadeomfanget.

Publisert: