Interessen for aksjen, med tickeren MANU, var så laber i forkant av børsintroduksjonen at eierne bestemte seg for å sette prisen til 14 dollar, godt under det planlagte intervallet på 16-20 dollar pr. stykk, for å sette fart på handelen. Men selv ikke den rabatterte prisen ga det helt store engasjementet.

Aksjen ble liggende rundt 14 dollar hele dagen, og ble etter børsslutt handlet for 13,83 dollar, et fall på 1,21 prosent.

Børsnoteringen verdsetter klubben til rundt 2,3 milliarder dollar. Real Madrid er til sammenligning verdt omtrent 1,9 milliarder dollar.

Glazer-familien tok Manchester United av børsen i 2005 i et lånefinansiert oppkjøp som verdsatte klubben til 1,47 milliarder dollar.

Følg oss på Facebook!

Upopulær eier

Glazer-familien hadde håp om å hente inn 320 millioner dollar i noteringen på New York Stock Exchange, men endte opp med rundt 233 millioner dollar. Pengene vil gå med til å nedbetale gjeld, som nå utgjør 662 millioner dollar, og utbetale utbytte.

Den mektige familien har, delvis på grunn av sin svært aktive rolle i driften, skapt mye kontrovers i Manchester.

Nå får de nok en gang fansen mot seg, som truer med å boikotte klubbens sponsorer.

Eier med hjertet

Analytikere og investorer er nå i tenkeboksen på hvorvidt United-aksjen nå blir verdsatt for høyt.

– For en investor vil en investering i Manchester United være mer preget av følelser overfor fotballaget, enn den faktiske underliggende verdien av selskapet, sier Gerry Cardinale, partner i Goldman Sachs Group, til nettstedet Bloomberg.

– For mange er bare det å kunne fortelle at de eier en liten del av klubben de elsker verdt aksjeprisen, fortsetter han.

Manchester United lanserte også nylig den amerikanske bilprodusenten General Motors som ny hovedsponsor. De vil over de neste ni årene utbetale omtrent 560 millioner dollar til klubben.