Over og ut for Hotmail

Skal fases ut i løpet av det neste året. Med oppfølgeren vil Microsoft kapre flere brukere fra Gmail.

Publisert Publisert

Microsoft satser på å kapre flere kunder når de nå lanserer en ny e-posttjeneste. Foto: REUTERS/Rick Wilking

  • Rosa
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Microsoft, verdens største produsent av software, vil introdusere en ny e-posttjeneste. Samtidig kommer Hotmail til å bli faset ut i løpet av det neste året. Det skriver økonominettstedet Bloomberg.

Mens Hotmail med sine 324,2 millioner unike brukere fremdeles er den mest brukte web-baserte e-posten, har den stadig tapt terreng i USA mot Googles Gmail og tjenesten til Yahoo, i tillegg til sosiale medier.

Mister brukere

Mens Hotmail har mistet 4 prosent av sine brukere i 2012, har Gmail fått 17 prosent flere kunder og Yahoo 2 prosent flere.

— Ingen av de sosiale nettverkene eksisterte da vi kom med den siste store forandringen innen e-post. Formen på e-post har forandret seg siden da, sa Brian Hall i Microsofts Windows-gruppe i et intervju.

Den nye e-posttjenesten til Microsoft vil bli lansert under varemerket Outlook, som er den mest brukte e-posttjenesten for bedrifter, og en del av Office-pakken.

En forsmak på den nye e-posttjenesten ble lansert på nettet onsdag, og 1 million mennesker hadde allerede meldt seg på for å ta en kikk.

@hotmail.com består

Brukere som vil oppgradere til den nye e-posttjenesten, kan velge mellom å beholde sin eksisterende @hotmail.com-adresse eller å bytte til @outlook.com.

De som bytter, vil fortsatt få e-post som sendes til den gamle adressen, opplyser Microsoft.

Kobles til Facebook og Skype

Den nye e-posttjenestensten fra Microsoft kjenner igjen e-posten fra personlige kontakter og viser da innholdet fra Facebook og Twitter fra avsenderen. Brukere vil kunne se om senderen er online og chatte med dem via Windows Messenger eller Facebook.

I fremtiden vil man også kunne ringe via Skype, sa Hall.

Den nye e-posttjensten vil ifølge Hall ha et renere design enn Gmail og ha færre påtrengende annonser.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Facebook har endret e-post-adressen din – uten å spørre deg