Ideen om millionbelønningen, som er verdt drøyt 6 millioner norske kroner, kommer etter at selskapet ønsket å gi en belønning til en person som hadde funnet og rapportert et sikkerhetshull i våres, skriver Bloomberg.

— Hvis det finnes en million-feil i systemet vårt, vil vi betale for å få vite om den, sier sikkerhetsansvarlig i Facebook, Ryan McGeehan, til nettstedet.

Først med sikkehetsbelønning

Facebook skal med dette være den første av de store nettaktørene som henvender seg direkte til hackerne og belønner dem for å finne svakheter i deres eget datanettverk.

Enkelte mener det kan være et noe risikofylt opplegg med tanke på at dette er et nettverk der over 900 millioner brukere etter hvert lagrer ganske mye av sitt digitale liv.

Fant feil for 400.000 dollar

Facebook har, på linje med Google, tidligere gått ut med en lignende belønningsordning til folk som har funnet feil og mangler i selve brukergrensesnittet i tjenestene deres .Andre selskaper og større nettaktører har vært svært skeptiske til en slik ordning. De mener det kan virke som en oppfordring og et slags incentiv til hackere med litt mindre hyggelige hensikter.

Facebook har betalt ut 500-10.000 dollar i belønning til folk som har funnet små og store feil og mangler på sidene deres. De har hittil betalt ut rundt 400.000 dollar totalt, opplyser talsmann for det sosiale nettverket, Fred Wolens.