Halvparten av nordmennene synes også det er greit at staten skyter inn penger for å redde SAS, mens bare en tredel av svenskene og danskene mener det.

Flere nordmenn enn svensker og dansker mener også at det er viktig at staten fortsatt er eier i SAS.

Det viser en undersøkelse som er gjort for Aftenposten, Politiken og Svenska Dagbladet av henholdsvis Respons Analyse, Megafon og SIFO.

SAS har alltid vært avhengig av norske reisende som reiser mer, reiser mer på hovedrutene til utlandet, og også reiser til Sverige og Danmark.

— Vi har et mye sterkere forhold til SAS og for så vidt til Widerøe enn svensker og dansker har, først og fremst på grunn av distriktspolitikken her i landet, sier Ola H. Strand, sjef for SAS Norge fra 2006 til 2009.

Han sier at SAS har bidratt til å holde Norge sammen etter at det ble bygd flyplasser over hele landet. Det er et politisk valg som er svært annerledes enn Sverige.

Forhandlingene mellom SAS-ledelsen og de ansatte fortsatte fredag og ventes ikke å være ferdig før fristen søndag. Det er meldt om framgang, men SAS-ledelsen advarte likevel på ny de ansatte om alvoret i situasjonen

(©NTB)