-Situasjonen er helt fastlåst, dette er det beste virkemiddelet vi har på nåværende tidspunkt, forteller Jan Hodneland.

Som forhandlingsleder for Oljeindustriens Landsforening (OLF) ønsker han nå å få slutt på streiken ved å tvinge myndigheten til å gripe inn, og få oljearbeiderne tilbake i arbeid ved tvungen lønnsnemnd.

Spørsmålet nå er hvorvidt det faktisk blir en lockout, og hvor lenge den vil vare. Tapene for oljebransjen er flere milliarder hver dag lockouten varer. Dette får enkelte til å tvile på om det faktisk vil bli en lockout.

–Tomme trusler, mener forbundsleder i fagforbundet SAFE, Hilde-Marit Rysset. Hun representerer arbeiderne som fra og med natt til tirsdag ikke får lov til å være på jobb.

Mener produksjonsstopp er uaktuelt

Olje— og energiminister Ola Borten Moe ser på en produksjonsstopp på norsk sokkel som totalt uaktuelt.

— Får vi en full nedstenging av norsk sokkel er dette svært alvorlig. Norge står for 20 prosent av gassleveransene til Europa. Da sier det seg selv at bare å tenke tanken på at disse leveransene skulle opphøre, ikke er mulig å tenke, sier olje- og energiminister Ola Borten Moe til adressa.no.

når Aftenposten spør OLF om en lockout kan var mer enn noen dager, avviser ikke forhandlingsleder hos OLF, Jan Hodneland, at det vil kunne vare en god stund.

— Vi får se hvordan situasjonen utvikler seg, men vi mener helt klart alvor med dette, avslutter han.