- Han synes saken er helt feil

Forsvarer til siktet forretningsmann håper å få klienten ut av fengsel til helgen.

FORSVARER: Advokat Einar Drægebø representerer den ene av de to korrupsjonssiktede forretningsmennene.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ni år gammel

— Det er klart at det eringen grunn til å holde ham fengslet, sier advokat Einar Drægebø, som forsvareren korrupsjonssiktet forretningsmann fra Åsane.

Fredag ble forretningsmanneni 50-årene på ny fremstilt for fengsling i den pågåendekorrupsjonsetterforskningen også inkluderer bystyremedlem Jan Sverre Stray ogen forretningsmann i 60-årene.

Fengslingsspørsmålet bletorsdag behandlet av lagmannsretten, men ble deretter sendt i retur til Bergentingrett.

Fikk lukkede dører

Politiadvokat KatrineEikestad ba om fortsatt varetektsfengsling for mannen i 50-årene, og fikkmedhold i ønsket om lukket rettsmøte.

— Offentlighet ville vært tilskade for etterforskningen, sier Eikestad.

Advokat Drægebø ville på sinside gi publikum og presse adgang til tingrettens behandling av fortsatt varetekstfengsling.

— Jeg mener prinsippet istraffeprosessloven om at allmennheten skal ha innsyn er viktig, sier Drægebø.

Maner til forsiktighet

Ettersom saken gikk forlukkede dører, med referatforbud, var det begrenset hva partene kunne si tilpressen om sin argumentasjon overfor tingrettsdommer Irene Amundsen.

— Men etter mitt syn er detteen helt uriktig sak, sier Drægebø.

— Det er en sak som maner tilforsiktighet. Når begrep som «korrupsjon» og «politiker» kommer opp, er mannødt til å holde én fot godt på bakken. Man må tenke seg om og ikke ta helt av,sier Drægebø.

Etter det BT kjenner til, kandet drøye til lørdag for retten kommer med sin kjennelse. I mellomtiden vilforretningsmannen fortsatt holdes i varetekt.

Publisert: