Profilert megler saksøker Nordvik Bolig – krever 450.000 i lønn og bonus

Megler Jens Christian Killengreen saksøker meglerkjeden Nordvik for usaklig oppsigelse.

Eiendomsmegler Jens Christian Killengreen og Nordvik Bolig krangler om hvem som egentlig har arbeidsgiveransvaret for ham.
Publisert: Publisert:

Den profilerte megleren krever eiendomsmeglerkjeden for 200.000 kroner for tap av lønn, samt 250.000 kroner for unnlatt betaling av en «sign on fee»-bonus. I tillegg krever han at Nordviks oppsigelse av ham kjennes ugyldig.

Tirsdag 7. juni møtes partene i Oslo tingrett.

E24 har rettet flere henvendelser til Jens Christian Killengreen uten å få svar.

– Jeg ønsker ikke å si så mye om saken i pressen, da vi fortsatt vil bevare muligheten for dialog med motparten, sier advokat Johannes Andersen i Økland, som representerer Killengreen.

Les også

Oljearbeidere får ikke overtid – nå går de til rettssak

Skal ha sluttet å betale lønn

På Nordvik Boligs hjemmesider står Jens Christian Killengreen oppført som leder for de fagansvarlige i meglerkjeden.

I sluttinnlegget til Oslo tingrett, fra Killengreens advokat, står det at ledelsen i Nordvik, uten forvarsel, har fratatt Killengreen arbeidsoppgavene som følger av hans tilleggsavtale som leder av de fagansvarlige i meglerkjeden. De skal også ha sluttet å betale ham lønn.

Arbeidsoppgavene skal ha blitt tillagt Nordviks juridiske direktør. Ifølge Killengreen skal dette ha skjedd uten at han ble informert, og uten at beslutningen ble forankret i formelle beslutninger.

Les også

Kjøpte for 24,5 mill. i 2020 – ber om 42 mill. for rivningsobjekt

Mener Killengreen ikke var ansatt i Nordvik

Striden står om Nordvik Bolig er Killengreens faktiske arbeidsgiver eller ikke, og om selskapet som følge av dette plikter å betale ham lønn og bonus eller ei.

Da Killengreen fikk ansvaret for de fagansvarlige i Nordvik, skal partene ha inngått en avtale med en såkalt «sign on bonus» på 250.000 kroner.

Nordvik Bolig mener det aldri har eksistert noe arbeidsforhold med Killengreen som kan danne grunnlag for hans krav mot selskapet.

De fremholder at han er fulltidsansatt som eiendomsmegler og fagansvarlig i Bygdøy allé Eiendom AS, og at det ikke foreligger særskilt grunnlag som kreves for å etablere et delt eller felles arbeidsgiveransvar.

Les også

Equinor saksøker amerikansk kubonde: – Fullstendig forvirrende

Mener oppsigelsen er ugyldig

Killengreen mener på sin side at Nordvik Bolig de facto er arbeidsgiver for stillingen som fagansvarlig for kjeden, selv om arbeidsavtalen er inngått mellom ham og det lokale kjedeselskapet Bygdøy allé Eiendom AS.

I sluttinnlegget til tingretten peker Killengreen og hans advokat på at administrerende direktør i Nordvik Bolig AS, Martin Anmarkrud Kiligitto, var styreleder i Bygdøy Alle Eiendom da tilleggsavtalen med Killengreen i sin tid ble inngått.

Det var også Nordvik-direktøren som skal ha sluttet å utbetale lønn til Killengreen, samt orientere ham om at stillingens arbeidsoppgaver var overtatt av andre, står det i sluttinnlegget. Ifølge Killengreen og hans advokat er dette å regne som en ugyldig oppsigelse.

– Vi er uenig i Killengreens krav. Vi avventer hovedforhandlingen og utover det har vi ingen kommentar, skriver Kiligitto i en tekstmelding til E24.

Tidligere dømt for «off-market»-salg

Killengreen har jobbet i meglerbransjen siden 2002. I 2017 ble han dømt til å betale en boligselger Ellen Dahl 4,5 millioner kroner i erstatning etter «off-market» salg.

Killengreen anket saken, men før saken kom opp for lagmannsretten skal partene ifølge Finansavisen ha inngått et forlik som innebar at Nordvik betalte Dahl et erstatningsbeløp på 3,4 millioner kroner.

Publisert: