Inntektene øker for Sats: Omsatte for én milliard kroner

Sats-medlemmene har besøkt treningssentrene oftere enn før pandemiens inntog. Samtidig økte medlemsinntektene med 26 prosent i kvartalet.

Sats-sjef Sondre Gravir.
Publisert: Publisert:

Treningssenterkjedens inntekter havnet på én milliard kroner i fjerde kvartal 2021, skriver selskapet i den ferske rapporten. Sats leverte over forventningene på inntekter, hvor det var ventet 995 millioner, ifølge data innhentet av Infront TDN Direkt.

Samtidig minker de underskuddet, og resultatet etter skatt havnet på minus 66 millioner kroner. Til sammenligning endte resultatet etter skatt på minus 95 millioner kroner i fjerde kvartal 2020. Inntektene havnet på 846 millioner kroner. Den gang var det en ny runde med nedstenginger, og flere sentre måtte holde dørene stengt.

 Det har vært et krevende kvartal med restriksjoner, så vi er veldig fornøyde med stor medlemsvekst og høyt aktivitetsnivå, i tillegg til at medlemmene har fått trent mye, sier administrerende direktør i Sats, Sondre Gravir til E24.

Her får du en kort oppsummering av de viktigste punktene fra kvartalsrapporten:

  • Medlemsinntektene havnet på 763 millioner kroner, og andre inntekter på 239 millioner.
  • Egenkapitalen ved utgangen av kvartalet var på 483 millioner kroner, sammenlignet med året før hvor egenkapitalen var 885 millioner kroner.
  • Brutto driftsresultat (ebitda) havnet på 273 millioner kroner, mot 216 millioner fra året før.
  • Justert brutto driftsresultat før IFRS 16-effekter havnet på 26 millioner i kvartalet, mot minus 32 millioner samme periode i 2020.

Inntektene videre oppover

Finansdirektør Cecilie Elde sier at de tok med seg den sterke inntektsøkningen fra kvartalet før.

– Og med den medlemsfarten vi har nå så forventer vi at inntektene også øker fremover.

Hun ønsker ikke å svare på når Sats skal gå i pluss på bunnlinjen.

– Nå har dere nesten halvert egenkapitalen - hvordan er dere rustet for en potensiell ny nedstenging og ny coronavariant? 

– Det er klart at en ny nedstenging vil være krevende for oss, men vi ser fremover. Nå er alle restriksjoner løftet, da kan vi operere som normalt, og vi forventer da at resultatene og ebitdea (brutto driftsresultat, red.anm.) vil være på nivå med tidligere.

Aktive medlemmer

Antallet medlemmer økte med 16.000 i kvartalet, og treningssenterkjeden har nå en total medlemsmasse på 669.000 ved utgangen av fjerde kvartal.

Medlemsinntektene steg med 26 prosent sammenlignet med samme periode i 2020.

-  Hvordan blir veien fremover for sats nå som medlemmene er mer aktive enn før pandemien og antallet medlemmer øker?

– Vi ser at nå som restriksjonene fjernes er det en umiddelbar positiv effekt på både besøk og salg, og vi ser tendenser til at pandemien har ført til at folk vil være i mer aktivitet og ha en sunnere livsstil, sier Gravir, og legger til:

– Det har en påvirker oss og alle andre som driver med trening og aktivitet på en positiv måte, så vi ser økte besøk og økt salg. Derfor forventer vi å fortsette med veksten fremover.

Han sier videre at medlemmene er mer aktive, og at besøkene per medlem i studioene var høyere enn nivåene før pandemien, altså i 2019.

Sats planlegger å åpne 15 nye sentre i 2022 og 2023. I kvartalet åpnet kjeden seks nye treningssentre.

Gravir oppsummerer det slik:

- Det viktigste for oss er aktivitetsnivåer, økt besøk, som også fører til økt salg. At restriksjonene løftes gir oss grunn til optimisme for veien videre.

Sats-aksjen

Fikk åpne dørene

Treningssentrene har hatt antallsbegrensning og kontaktforbud siden desember, men i starten av februar kunne de åpne dørene for flere.

Treningssentrene har vært rammet av smitteverntiltak gjennom pandemien, og i perioder også vært helt stengt. I Oslo-området ble dørene låst opp igjen i mai, etter at de hadde vært stengt siden november.

I høst meldte Evo, Sats og Naardic om økt aktivitet på sine sentre etter sommeren og gjenåpningen av samfunnet. Sats-sjef Sondre Gravir sa da at aktiviteten var tilbake til «nivået før corona».

I kvartalsrapporten for tredje kvartal at medlemsmassen var tilbake for fullt. Driftsresultatet til kjeden endte på 74 millioner i kvartalet, opp fra 69 millioner på samme tid i fjor.

Publisert: