Nytt prishopp på byggevarer – opptil 20 prosent dyrere fra april

Byggevarekjeder advarer om at byggevarer kan bli inntil 20 prosent dyrere i løpet av våren. Bransjen skylder på krigen i Ukraina.

Krigen har ført til at det ikke lenger kjøpes inn varer fra Russland og Hviterussland, som er store produsenter av trelast og trebaserte produkter. Det kan gi dyrere byggevarer. Illustrasjonsfoto.
  • NTB
Publisert Publisert

– Markedet kommer nok opp på det høyeste prisnivået vi har sett de siste fem årene, sier Pål Erichsen, kategoridirektør i Optimera – Norges største aktør innen salg og distribusjon av byggevarer, trelast og interiør, til NRK.

Firmaet, som har rundt 140 Montér-butikker i Norge, har varslet prisendringer fra 1. april 2022.

– I over to år har vi hatt et sterkt marked med høy internasjonal etterspørsel, og på toppen av dette kommer utfordringer knyttet til krigen i Ukraina, sier Erichsen.

Krigen har ført til at det ikke lenger kjøpes inn varer fra Russland og Hviterussland, som er store produsenter av trelast og trebaserte produkter.

– Da må dette hentes fra andre markeder. De vil få større etterspørsel og prisen kan øke, sier Erichsen.

I tillegg vil varer som produseres ved hjelp av betydelige mengder energi, bli påvirket av høye energipriser. Erichsen antar det vil gi en prisøkning på isolasjonsprodukter og gipsplater.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Noen næringer tjente rått med penger i fjor

  2. Slik har nordmenns pengebruk endret seg under pandemien

  1. Ukraina
  2. Russland
  3. Byggeindustri
  4. Optimera
BT anbefaler

Store forskjeller mellom kommunene. Her får innbyggerne billigere strøm.

Flere kommuner i Vestland innfører fast lavpris til innbyggere og næringsliv.

LES SAKEN