Medier: Elon Musk granskes etter aksjesalg

Det amerikanske finanstilsynet mistenker at Elon Musks bror har brutt innsidereglene etter at han solgte aksjer rett før Elon la ut en avstemning på Twitter.

Tesla-sjefen Elon Musk.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Tesla-grunnleggeren Elon Musk og hans bror granskes av det amerikanske finanstilsynet etter aksjesalg, skiver Bloomberg og Wall Street Journal torsdag kveld.

Det amerikanske finanstilsynets (SEC) etterforskning startet i fjor etter at Tesla-sjefens bror, Kimbal Musk, solgte aksjer i Tesla til en verdi av 108 millioner dollar.

Dagen før spurte Musk sine følgere på Twitter om han skulle selge ti prosent av aksjene i selskapet. Musk startet å selge aksjer for flere milliarder dollar få dager etter at han la ut meldingen. I kjølvannet av Musks spørsmål til følgerne stemte 58 prosent for at han skulle selge aksjene. Dermed ble dette sett på som negative nyheter for aksjen.

Kimbal Musk, solgte 88.500 aksjer dagen før Tesla-sjefen la ut meldingen om det potensielle salget av hans egne.

Spørsmålet er derfor om Musk fortalte broren at han ville legge ut meldingen på Twitter, eller om Kimbal Musk på forhånd fikk vite om avstemningen og dermed solgte aksjene.

Les også

Tesla saksøkes av California for diskriminering

Kan være brudd på innsideregler

Dersom Kimbal Musk visste at broren ville legge ut oppdateringen på Twitter kan dette være i strid med innsidereglene. Disse reglene skal hindre ansatte og styremedlemmer, samt nærstående til disse å handle på informasjon som ikke er offentliggjort.

Innsidere kan unngå gebyrer for innsidehandel dersom de kjøper eller selger under en forhåndsmeldt plan kalt «10b5–1» i det amerikanske systemet. Denne kan de handle med, forutsatt at de ikke endrer planen når de har vesentlig informasjon som ikke er offentliggjort.

Et dokument sendt inn til det amerikanske finanstilsynet viser imidlertid at Kimbal Musk ikke brukte en slik plan for disse handlene.

Publisert: