Etter to dager med oppgang, falt hovedindeksen på Oslo Børs til 470,60 poeng torsdag formiddag, en nedgang på 1,23 prosent.

Verftskonsernet Bergen Group steg derimot med over 40 prosent etter at australske WorleyParsons kjøpte alle aksjene i selskapet Bergen Group Rosenberg i Stavanger for 1.088 millioner kroner. Torsdag formiddag var det omsatt aksjer i Bergen Group for drøyt 2 millioner kroner.

Børslokomotivet Statoil startet dagen med en nedgang på 0,76 prosent. Telenor falt 0,97 prosent, Hydro-aksjen gikk ned 2,13 prosent og DNB hadde en nedgang på 1,22 prosent.

Blant selskapene på hovedindeksen hadde Rec et av de største fallene. Selskapet startet dagen med en nedgang på 4,65 prosent.

Oslo Børs var ikke alene om nedgangen torsdag. FTSE-indeksen i London sank 1,3 prosent, DAX-indeksen i Frankfurt gikk ned 1,49 prosent og CAC-indeksen i Paris falt 1,66 prosent.

Onsdag var en tung dag på Wall Street, noe som førte til at også de asiatiske aksjekursene raste nedover torsdag. Uroen ble utløst da sentralbanken Federal Reserve i USA varslet at tiltak for å stimulere økonomien, kan bli faset ut tidligere enn ventet.

Også oljeprisene sank torsdag. Nordsjøolje ble omsatt for 114,38 dollar fatet, en nedgang på 0,6 prosent. Prisen på amerikansk lettolje sank 1,27 prosent til 93,56 dollar fatet.