Les også:

Det siste tilskuddet til smarttelefonporteføljen heter Vision. Dette er en Android-mobil med sterke spesifikasjoner til en forholdsvis snill pris på rund 2500 kroner, uten abonnement eller binding.

Huaweis nettbrett, MediaPad, er også Android-basert. Det skal være det første i verden som kjører den spesialtilpassede versjon 3,2 av det Google-drevne operativsystemet på en 7 tommers skjerm. Prisen ligger på rundt 2800.

Tungt inne i Norge

Det kinesiske, privateide, teknologiselskapet Huawei hadde per 2010 over 110.000 ansatte og har satset tungt på forskning og utvikling (F&U). Allerede i 2006 drev 48 prosnt av de da 44.000 ansatte med F&U.

De siste årene har de totalt utkonkurrert store infrastrukturleverandører, som Ericsson og Nokia i flere markeder, også i Norge.

Både og har besluttet å bruke Huawei som leverandør og teknologipartner for utbygging av fjerdegenerasjons mobilnett, såkalt 4G, med LTE-teknologi her i landet.

Telenor oppgraderer samtidig hele mobilnettet sitt, også dette med Huawei som hovedleverandør.

Vision

Kineserne har allerede lansert flere Android-mobiler i det norske markedet, nå kommer altså nettbrett og ny mobil også.

Vision kommer med et bakdeksel som er frest ut i ett stykke aluminium — såkalt ”unibody” - som skal gi en svært robust og elegant følelse når den ligger i hånden. Dette gjør også telefonen forholdsvis tynn med sin knappe centimeters tykkelse, samtidig som vekten holdes nede i 121 gram.

Skjermen er på 3,7 tommer og noe avrundet i formen, noe som står i stil med hele telefonens ganske runde design.

Den kommer med et kamera med en oppløsning på 5 megapiksler, og kan gjøre videoopptak i HD-kvalitet, eller 720punkter.

Forhåndsinstallerte programmer inkluderer e-poststøtte for blant annet Exchange, et nytt 3D-skin i menyene som skal gi en ny visuell brukeropplevelse med karusellnavigasjon, samt en rekke av de mest populære Google-applikasjonene.

Vision vil være tilgjengelig for forhåndssalg via Telenor fra og med 15. oktober, samt i de fleste av de store elektronikkjedene.

MediaPad

Det nye nettbrettet kommer også med en solid «Unibody» og altså en 7-tommers skjerm med en oppløsning på 1280 x 800 punkter, for visning av 1080 punkters Full HD video. Det har også fått en 1,2 GHz Dual-core prosessor for det Huawei i pressemeldingen kaller «sømløs og rask brukeropplevelse».