12 mai i 2012 åpnet den nye Mathallen på Torget for publikum. Men planen var egentlig at Mathallen skulle åpne i slutten av april. Nå krever Lyngbø Blomster kompensasjon fra kommunen for tapt inntjening på grunn av forsinket åpning.

— Det er en litt betent sak, men jeg håper vi kan komme frem til en løsning, sier Randi E. Lyngbø i Lyngbø Blomster.

Ikke erstatningsansvar

Lyngbø sier at alle har hatt utfordringer i forbindelse med Mathallen, men utover det ønsker hun ikke å kommentere saken og henviser til prosjektsjef for Fisketorget, Jørn-Åge Stikholmen.

— Vi har en løpende og god dialog med Lyngbø og Bergen kommune og vil ta dette internt, sier Jørn-Åge Stikholmen i driftsselskapet Totalreform.

Bergen kommune kan ikke se at de har noe erstatningsansvar i forhold til Lyngbø sin reduserte inntjening. De skriver i et brev til henne at kommunen hadde en tett dialog med driftsselskapet og at det ble informert om forsinkelsene i både brev og på møter. Videre skriver de at kommunen ikke var involvert i driftsselskapets sin dialog med henne om når hun valgte å pakket ned boden.

— Dette er en del av et byggeprosjekt og bygget måtte være ferdigstilt og brukstillatelse på plass før noen kunne flytte inn. Kommunen har hele tiden hatt en løpende dialog med alle for å finne en best mulig løsning for dem, sier Elin Sjødin Drange, Næringssjef i Bergen kommune.

Finne en løsning

Stikholmen sier han vil snakke med Lyngbø for å finne ut hva de skal gjøre videre med saken.

— Vi tar svaret til kommunen til etterretning og ser hvordan vi kan løse denne saken. Vi har ikke svart kommunen, men vi kommer til å komme frem til en løsning som er bra for alle parter, sier Stikholmen.

— Det høres bra ut. Vi har hatt en god dialog hele tiden, sier Lyngbø som ser frem til at 2014 skal bli et bra år for Torget.

— Jeg ønsker at alle kan snakke litt mer positivt om Torget og at de faktisk kommer inn her for å se hva vi har. Vi er egentlig ganske hyggelige, sier Lyngbø.