Kinesiske myndigheter forteller at landets bruttonasjonalprodukt (BNP) vokste med 7,4 prosent i tredje kvartal i år, sammenlignet med samme tid i fjor.

Dette var den største veksten på syv kvartaler og en etterlengtet gladnyhet fra Kina. Børsene i Asia reagerte positivt og alle de store indeksene steg natt til torsdag norsk tid.

BNP steg med 2,2, prosent fra andre kvartal i 2012, den høyeste veksten på fire kvartaler.

Totalt for de første ni månedene i år er veksten på 7,7 prosent, ifølge det kinesiske statistikkbyrået.

Kineserne var vant til en svært sterk vekst på rundt ti prosent i året. Men de siste syv kvartalene har den globale finanskrisen lagt en demper på den økonomiske veksten også i Kina. Selv om veksten ennå ikke er oppe i det nivået de var vant til, har Kina innfridd forventningene og ser ut til å være på vei opp igjen.

— Kinas økonomi presterer bedre enn forventet, sier Zhu Haibin, sjeføkonom hos JP Morgan Chase til Bloomberg.

Statsminister Wen Jiabao sier i en uttalelse at Kinas økonomiske vekst har begynt å stabilisere seg. Regjeringen føler seg trygg på at den vil oppnå de fastsatte målene fir 2012 og at økonomien vil vise ytterligere forbedringer.

I mars satte Wen et mål for vekst i hele 2012 på 7,5 prosent. Det er den laveste målsettingen siden 2004. I 2011 vokste den kinesiske økonomien med 9,2 prosent.