Vanlig utlysning av ledige jobber ga så dårlig respons at ledelsen måtte tenke nytt.

— I fjor høst var vårt store dilemma at vi hadde behov for flere ingeniører til konstruksjon og prosjektledelse. Vi har erfart at det er tungt og kostbart å rekruttere på vanlig måte, og vi er et lite selskap som ikke har ressurser til å engasjere mange hodejegere, sier administrerende direktør Rolf Thorkildsen.

Fire Protection Engineering AS (FPE) og et datterselskap har totalt 90 ansatte. Stavanger-selskapet designer, bygger og monterer en lang rekke ulike brannslukkesystemer til oljeinstallasjoner, og opplever vekst både i hjemmemarkedet, på norsk sokkel, og i eksportmarkeder.

I løpet av vinteren fikk han fem nye, kompetente ingeniører i hus. Alle ble rekruttert i løpet av én kveld oktober.

Thorkildsen tok en telefonrunde til noen konsulenter, og da kom ideen om speeddating opp. Altså en organisert måte å få til et første, uformelt møte med flere potensielle søkere på.

Hadde draget

— Jeg hadde små forventninger, men det kom 30 personer denne kvelden, og de hadde overraskende god bakgrunn. Av de 30 var det seks som vi ønsket å snakke mer med, og fem er ansatt her nå, forteller Thorkildsen.

Det viste seg at FPE hadde godt drag på ingeniørene – når bedriften først fikk en sjanse til å presentere seg.

En av de fem er Ruben Skovgaard Slethei. Han sier at førsteinntrykket av bedriften som serverte tapas i verkstedet, var positivt.

Noen ansatte fortalte om bedriftens ve og vel, og to-tre fra ledelsen gjennomførte en timinutters «date» med alle interesserte.For Rubens del var det full klaff.

— Jeg fikk se hva de jobber med og fikk snakke med folk i bedriften denne kvelden. Verkstedet er viktig. Et godt verksted viser at det er et godt sted å jobbe, sier ingeniøren som i dag samarbeider nært med verkstedfolkene.

— Jeg hadde sett annonse om denne kvelden, men hadde ikke tenkt å gå før Manpower ringte og inviterte meg. Jeg fikk den gode følelsen av å være tilbake i en produksjonsbedrift. Du følger ikke bare dataprosessen, men også produksjonsprosessen, sier Beate Nærland.

Hun var på jobbjakt, og fikk lyst til å gå videre i en samtale nummer to etter tapaskvelden. Det endte med ansettelse.

Lønnskamp

Rolf Thorkildsen sier at lønnsutviklingen er en kjempeutfordring og at FPE på ingen måte er lønnsledende. Startlønnen for nyutdannede ingeniører er omkring 400.000 kroner.

Men han tror – i det minste håper han – at de nyutdannede synes det er viktigere med spennende arbeidsoppgaver og utviklingsmuligheter enn høyest mulig lønn.

Ifølge Thorkildsen forsøker FPE å skape et fellesskap slik at de 60 som til enhver tid jobber på huset, føler at de har stor betydning.

FPE-sjefen er enig i at speeddating ikke øker tilfanget av ingeniører i regionen slik som når store selskaper rekrutterer fra Sør-Europa. Men for mindre bedrifter mener han det kan være effektivt å presentere seg gjennom mange ansatte på en åpen dag. Kvelden i oktober ble kunngjort gjennom nettverkene til ansatte og Manpower, via telefon, sms og e-post, samt i noen mindre annonser.