Årsaken er en arbeidskonflikt som har oppstått fordi det irske billigselskapet ikke aksepterer å inngå dansk tariffavtale med sine ansatte.

Ryanair risikerer å bli totalboikottet på den jyske flyplassen, skriver det danske reisenettstedet Check-in.dk.

Blankt avvist

I mange måneder har det pågått en tautrekking mellom den danske fagbevegelsen og Ryanair forut for Ryanairs økte satsing fra flyplassen. Fagforbundet Flyvebranchens Personaleunion (FPU) har krevd at irene skal inngå tariffavtale med sine danske ansatte på Danmarks nest største flyplass, men dette kravet er blitt blankt avvist.

Fagforbundet, som organiserer danske piloter og kabinansatte, har som svar truet med å blokkere for selskapet på alle mulige måter. Når Ryanairs personalavdeling i et brev til fagforeningen nå gjør det klart at det er helt uaktuelt å inngå noen som helst avtale, trekkes aksjonsvåpenet straks frem:

Rammes straks

Forbundet vil sørge for å lamme Ryanairs operasjoner gjennom sympatiaksjoner.

De reisende vil bli rammet straks. Lederen, Anders Mark Jensen, sier at han håper å få alle som jobber med bagasje, innsjekking, sikkerhetskontroll og flymekanikere med på ikke å ha noe med Ryanair å gjøre.

Nektes i butikkene

Ikke nok med det. I tillegg sier han at han satser på å få de butikkansatte med på aksjonen. Der det kreves boardingkort for å få handlet, vil reisende med Ryanair bli avvist, er håpet hans.

Forbundet har gitt Ryanair en frist på to uker på å snu. I motsatt fall, sier Mark Jensen, vil det bli konflikt fra midten av juni.