Journalisten var tiltalt for å ha brutt loven om personvern.

— Domstolen har avgjort at De er uskyldig, sa dommer Malia Volika.

Arrestasjonen og den raskt påfølgende rettssaken mot redaktør Kostas Vaxevanis har utløst internasjonal bekymring og gjort mange kriserammede grekere sinte over elitens privilegier.

To år

Redaktør Vaxevanis i tidsskriftet Hot Doc risikerte to års fengsel for å ha trykket den såkalte Lagarde-listen. Listen inneholder navn på over 2000 grekere med sveitsiske bankkontoer.

Journalister og andre støttespillere samlet seg torsdag i en tettpakket rettssal i Aten for å vise sin motstand mot saken. Vaxevanis' forsvarer startet sin prosedyre med å påpeke at ikke en eneste av personene på listen hadde anmeldt redaktøren for brudd på personvernloven.

— Prinsippene for en rettferdig rettssak følges ikke, sa forsvareren Nikos Konstantopulous.

Selv mener redaktøren at han kun har gjort sin plikt som journalist.

Sinne

Pågripelsen av Vaxevanis har skapt raseri. Mange undrer seg over hvor raskt man aksjonerte mot redaktøren sammenlignet med hvor tregt man aksjonerer mot mulige skatteunndragelser i utlandet.

Konto-listen ble sendt til Hellas fra franske myndigheter og daværende finansminister Christine Lagarde i 2010, slik at kontohaverne kunne granskes for mulig skatteunndragelse.

To tidligere finansministre er blitt kritisert for ikke å gjøre nok for å etterforske listen, mens greske myndigheter sier det ikke foreligger noen bevis for at de på listen har brutt loven. (NTB)