Mr. Apple himself, Steve Jobs, døde i oktober i fjor. Men ha har langt i fra etterlatt seg et råtnende eple. Apple er friskere enn noen gang og leverte i natt saftige resultater, som sendte Apple-aksjen opp 8 prosent i etterbørshandelen,ifølge Reuters.

Dermed trygger Apple sin posisjonen som verdens mest verdifulle selskap .

Lover nye lanseringer

De siste tre månedene i fjor var det beste kvartalsresultat noensinne.

-Vi er begeistret over våre enestående resultater og rekordsalget av iPhone, iPad og Mac. Apples drivkraft er veldig sterk og vi har også noen fantastiske produkter på gang, skriver Apple-sjef Tim Cook i en pressemelding.

Rekorddryss

Dette er Apples rekorder:

*** iPhone-salget er mer enn doblet i forhold til samme periode i fjor. Det ble solgt drøyt 37 millioner av den populære telefonen. Det utgjør over halvparten av Apples samlede inntekter i kvartalet (24,4 milliarder dollar av 46,3 milliarder dollar).**

  • Salget av iPad er også mer enn doblet til 15,4 millioner enheter, som gir Apple 55 milliarder kroner i kassen.
  • Antall solgte Mac økte også til 5,2 millioner enheter.
  • Omsetningen endte på 46,3 milliarder dollar eller rundt 278 milliarder kroner. Det er "all time high" og nesten en dobling fra samme kvartal i fjor
  • Nettoresultatet endte på 13 milliarder dollar eller rundt 78 milliarder kroner.
  • Mot ny toppnotering på børsen.

Eneste malurt i begeret er at iPod-salget har gått noe ned, noe som høyst trolig skyldes den enorme suksessen med iPhone — som man også kan spille musikk med.

Imponerte eksperter

Analytikere er imponerte over Apple, som leverte resultater langt over forventingene.

Den kjente teknologiskribenten Farhad Manjoo påpeker blant annet på Twitter at Apples nettoresultat er større enn Googles totale omsetning. Apple-resultat 13 milliarder dollar, mot Google-omsetning 10,6 milliarder kroner.

Analytikeren Hendi Susanto i Gabelli & co tror salgssuksessen vil fortsette inn i 2012. -Apple seiler fremdeles i medvind. Det er fortsatt flere åpne internasjonale markeder for Apple. Apple er langt unna å komme i metning, sier han til Reuters.

Apple-sjef Tim Cook er strålende fornøyd med Apples resultater og lover nye "amazing new products in the pipeline".
Mark Lennihan