Det betyr at selskapet nå er jevnstort med Statens pensjonsfond utland (Oljefondet) som i øyeblikket er verdt rundt 3500 milliarder kroner.

Apple er nesten 7 ganger mer verdt enn Norges desidert mest verdifulle selskap, Statoil. Apple er også verdt mer enn bruttonasjonalproduktet (et lands samlede inntekter) i land som for eksempel Norge, Sverige, Polen, Belgia, Saudi-Arabia og Polen.

Kanonkvartal på børs

Allerede i fjor passerte Apple ExxonMobil som verdens største selskap målt i markedsverdi på børsen.

Men fremgangen har fortsatt i år. Selskapet har økt børsverdien med over 50 prosent i første kvartal fra drøyt 400 dollar til over 600 dollar.

At Mr. Apple himself Steve Jobs i oktober i fjor måtte gi tapt etter lang tids kamp mot kreft, ser ikke ut til å ha lagt noen demper på den enorme suksessen. Tvert imot har kursen lagt på seg rundt 60 prosent etter den legendariske IT-gründerens død.

Snart størst gjennom tidene?

Mange tror på fortsatt Apple-fest. Finanshuset Topeka Capital Markets tar i mest, og uttalte rett før påske at de tror Apples aksjekurs vil passere 1001 dollar i løpet av det neste året, ifølge analyser nyhetstjenesten Bloomberg har hentet inn.

I så fall vil selskapet bli verdt 935 milliarder dollar, noe som er det suverent meste et selskap noen gang har vært verdsatt til.

Apple er forlengst inne på topp-6 listen over disse selskapene. Det skjedde da Apple nådde 500 milliarder dollar tidlig i mars. Kun Microsoft, ExxonMobile Cisco, General Electric og Intel er de eneste som tidligere har nådd denne milepælen.

Microsoft er den eneste som noen gang har vært verd over 600 milliarder dollar, ifølge CNNMoney. Apple er nå svært nær å nå også denne grensen.

— Jobs-helse bremset aksjen

— Apple-feberen sprer seg som ild i tørt gress over hele verden, uttaler Brian White fra Topeka som også påpeker at angsten for helsen til Jobs har bremset aksjen - som nå tar av når investorene ser at arvtager Tim Cook gjør en god jobb. Han påpeker imidlertid at det alltid vil være en risiko forbundet med om Apple også i fremtiden er i stand til å utvikle produkter som er i stand til å begeistre publikum.

Også en rekke andre analytikere spår fortsatt vekst for Apple-aksjen, om enn noe mer moderat. Samtidig er det klart at Apple for første gang i historien deler ut utbytte til sine aksjonærer, noe som trolig gjør at flere tiltrekkes av aksjen.

Apple-TV og Kina

Apple har levert solide tall de siste årene takket være gigantsuksesser som iPhone, iPad, iPod og ulike Mac-maskiner. Selskapet har revolusjonert IT-, musikk-, mobiltelefon- og mediebransjen med sin grensesprengende teknologi. Og nå er det forventninger om at de skal gjøre det igjen innen TV.

Det forventes også at selskapet vil lansere en ny og forbedret versjon av iPhone. Samtidig tror optimistene på store vekstmuligheter for Apple i Kina, gjennom sin salgsavtale med Kinas største mobiloperatør China Mobile.

Det påpekes også på at sammenlignet med andre IT-selskaper er Apples børsverdi lav i forhold til de bunnsolide regnskapstallene - derfor mener mange at Apple-aksjen fortsatt er billig.