Det er mange som mener at rotet på Fisketorget ikke kan fortsett. Tirsdag denne uken var også dette et tema på møte til Kontrollutvalget i Bergen kommune.

— Det har vært så mye rot og sa mange uheldige episoder knyttet til Torget at det grunnlag for å be om en gjennomgang av hvordan Torget blir styrt, sa Mathias Furevik (Rødt) til BA i dag.

- Vil ikke granske

Furevik har derfor foreslått at revisjonsfirmaet Deloitte skal utarbeide en prosjektskisse for en undersøkelse av hvordanbystyrets vedtak om drift av Torget følges opp av byrådet. Forslaget ble enstemmig vedtatt på tirsdagens møte i Kontrollutvalget.

— Det er helt feil å si at vi vil granske Torget. Vi har kun bestilt en skisse til forvaltningsrevisjon. Når denne er ferdig vil vi ta stilling til om vi vil se nærmere på om byrådet har fulgt opp vedtaket om drift av Torget, sier Thor Brekkeflat (Ap) som er leder for kontrollutvalget til BT.

Vedtaket de viser til er fra desember 2009. Da besluttet et enstemming bystyre hvilke driftsmodell Torget skulle ha etter at den nye Mathallen kom på plass.

Brekkeflat sier at bestillingen er levert i Deloitte i dag, men at de ikke vet hvor lang tid det vil ta før skissen er klar.

— Men jeg håper at dette kan skje fort og at vi kan få denne skissen til vårt neste møte i april.

- Byrådet må ta ansvar

— Dette nærmer seg en skandale, sa Harald Schjelderup, Aps gruppeleder i Bergen bystyre til BT for en uke siden.

Denne uttalelsen kom samme dagen BT skrev at Bergen kommune og Fisketorget i Bergen AS krangler om merkevaren Torget. I dag ble det også kjent at driftselskapet truer med å kaste ut flere fiksehandlere fra Mathallen fordi de ikke betaler leie og fellskostnader.

Også Schjelderup har bedt byrådet ta ansvar.

— Ap mener Bergen kommune i første omgang må ta tilbake kontrollen over Fisketorget. Hvordan det skal organiseres og drives senere, får vi komme tilbake til. Men dagens rot kan ikke fortsette, og vi krever at byrådet griper inn, sa Schjelderup til BT forrige fredag.