Stormen kan være «av historiske proporsjoner», advarer meteorologene, og er ventet å ramme det tett befolkede området fra New York by til Boston, skriver nyhetsbyrået AP.

Les stormvarselet for New York her.

2600 flyavganger innstilt

I New York, Boston, Rhode Island og Connecticut er skolene stengt i dag, og flyselskapene har innstilt mer enn 2600 avganger.

Fra Gardermoen flyr SAS og United Airlines til New York.

— Jeg har akkurat snakket med SAS, og alle fly i dag fra Oslo til New York er kansellert. Passasjerer har fått beskjed fra dette via SMS, og de jobber med å booke om. Det er rett og slett ikke mulig å fly til eller fra New York i dag, sier pressesjef pressesjef Vegar Gystad ved Oslo Lufthavn Gardermoen til Aftenposten.no litt før klokken 09 fredag.

Også United Airlines har innstilt sine avganger fra Gardermoen til New York i dag.

Togene rammes

Også andre deler av trafikken rammes av snøstormen.

I Boston ber myndighetene om at alle bilister lar være å kjøre på veiene fra fredag ettemiddag.

Jernbaneselskapet Amtrak har sendt ut melding om at de innsiller alle nordgående avganger fra Penn Station i ew York og alle sørgående avganger fra Boston fra fredag ettermidag.

Samme områder som superstormen Sandy

I nordøstlige USA er snøfallet ventet å starte fredag morgen lokal tid, og det er største snøfallet kommer fredag kveld og lørdag. I noen områder kan det falle mellom 30 og 60 centimeter snø. I tillegg kan vinden komme opp i over 100 kilometer i timen i kastene.

— Alle vil bli neddynget av snø, sier meteorolog Alan Dunham ved National Weather Service i Massachusetts.

Myndighetene forbereder seg på at mange kan bli uten strøm, og at det vi verste fall kan bli flom i noen av kystområdene som nå blir gjenoppbygd etter at superstormen Sandy raserte området i oktober i fjor.

Borgermesteren: Hold dere hjemme

I New York belager innbyggerne seg på et snøfall på opp til 35 centimeter, og borgermester Michael Bloomberg sier at brøytemannskaper har snøploger og 250.000 tonn med strøsalt klart.

— Vi håper værmelderne overdriver snømengdene, men man vet aldri, sier Bloomberg.

— Vi tar denne stormen veldig alvorlig, og det bør alle gjøre, sier Jerome Hauer fra Homeland Security and Emergency Services i New York.

— De som ikke må gå på jobb fredag, bør la være. De som må bør dra hjem tidlig, sier han til New York Times.

Også Bostons borgermester ber alle holde seg innendørs mens snøstormen herjer.

- Dette blir en alvorlig storm. Jeg vil understreke at det beste alle kan gjøre fredag og lørdag, er å holde seg hjemme, sier borgermester Thomas Menino i en uttalelse, ifølge USA Today.

Blant de ti verste i historien

Snøstormvarsel er nå utstedt for deler av New Jersey og New York´s Long Island, samt deler av New England-regionen, deriblant Massachusetts, Rhode Island og Connecticut. Varselet er også utvidet til å gjelde New Hampshire og Maine.

I New England kan snøstormen bli blant de 10 verste i historien, ifølge værprognosene.

Og den feier inn over landet nesten på dagen 35 år etter snøstormen i 1978, da mer enn en halv meter snø og vind med orkan styrke i kastene slo inn over området den 5., 6. og 7. februar.