iPhone detroniserte Samsung

Apple tok i siste kvartal i fjor tilbake ledelsen, som det selskapet som selger fleste smarttelefoner — etter å tapt den til Samsung.

Publisert Publisert

Kampen mellom Apple og Samsung er hard. Her representert ved iPhone 4 (til venstre) og Galaxy S. Foto: Reuters/Truth Leem

  • Haugnes
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Det ble solgt over 37 millioner iPhone-telefoner siste kvartal i fjor. I samme periode ble det solgt 36,5 millioner smarttelefoner fra Samsung, mens Nokia som i fjor var på vikende front solgte 19,6 mill, ifølge tall fra Strategy Analytics som refereres hos nyhetstjenesten Bloomberg.

Les også

Apple i kalasform, setter nye rekorder

Totalt ble det solgt 155 millioner smarttelefoner (avanserte mobiltelefoner) en vekst på 54 prosent.

Gikk forbi i fjor

Apple lanserte sin første iPhone for fem år siden, men konkurrentene kom raskt på banen. Den siste tiden har koreanske Samsung ikke minst med Galaxy-modellene vært den argeste konkurrenten. Galaxy-serien er en flere av Apples konkurrenter som bruker Googles Android-programvareplattform.

Og i fjor sommer gikk Samsung forbi, men etter lanseringen av den siste iPhone-modellen (4S) i fjor høst har altså Apple kommet på offensiven igjen.

Les også

Samsung – ny konge på mobilhaugen

— Når Apple lanserer et nytt produkt så går etterspørselen i været. Men den effekten er forventet å forsvinne i de følgene kvartalene, sier direktør Neil Mawston i Strategy Analytics til Bloomberg.

Solide Samsung-tall

Tidligere denne uken rapporterte Apple om kanontall, en av de beste økonomiske resultatene i USAs historie. Og i natt norsk tid leverte også Samsung solide kvartalstall - men ikke så spektakulære som Apples. Også for Samsung er hovedårsaken til de gode tallene suksessen med salget av smarttelefonene.

Nettoresultatet økte med 17 prosent i forhold til samme periode i fjor - til 3,5 milliarder dollar eller 21 milliarder kroner.

Apple beskylder Samsung for å ha kopiert iPhone-teknologien. Samsung sier nå at det er rettsoppgjør om dette i 10 land.

Publisert