Storeierne KLP og DNB selger sine aksjer i Oslo Børs til Euronext

Både DNB og KLP, som eier til sammen rundt 30 prosent av Oslo Børs, selger sine aksjer til Euronext.

Euronext vant kampen om Oslo Børs. Arkivfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

NTB

Euronext har fått tillatelse fra Finansdepartementet til å eie 100 prosent av Oslo Børs VPS.

KLP har på denne bakgrunn besluttet å selge sin eierandel på 10 prosent i Oslo Børs VPS til det nederlandsk-franske børskonsernet Euronext for 158 kroner per aksje, i tillegg til en fast rentebetaling på 3,21 kroner per aksje, opplyser KLP i en melding tidlig torsdag ettermiddag.

– Den beste løsningen

– Vi tror den beste løsningen for Oslo Børs nå er at Euronext som eier får styre selskapet slik de ønsker. Vi har derfor besluttet å selge våre aksjer i tillit til at Euronext holder sine løfter om å videreutvikle Oslo Børs VPS og legger til rette for at børsen også i fremtiden skal være en attraktiv markedsplass for små og mellomstore bedrifter, sier KLPs konsernsjef Sverre Thornes.

DNB eier gjennom DNB Livsforsikring 19,82 prosent av aksjene i Oslo Børs og selger dem til Euronext for samme pris som KLP.

Kommunikasjonssjef Pauline Bucaille i Euronext sier at de er fornøyd med at DNB og KLP har akseptert tilbud deres om å selge sine aksjer i Oslo Børs VPS.

– Vi fortsetter å jobbe mot å sluttføre denne transaksjonen innen utgangen av juni, og ser frem til å implementere våre ambisiøse planer for den videre utviklingen til Oslo Børs VPS, sier hun til NTB.

Bud på julaften

Det var på julaften i fjor at Euronext, som er en sammenslutning av fem europeiske børser, varslet at de ønsket å kjøpe Oslo Børs, og at de allerede hadde forhåndsaksepter på å kjøpe drøyt 53 prosent av aksjene.

30. januar ble det kjent at Nasdaq meldte seg på i oppkjøpskampen. Selskapet hadde skaffet seg forhåndsaksepter på 37 prosent av aksjene og alliert seg blant annet med DNB og KLP.

Nasdaq trakk sitt bud 27. mai.