Tysk cruiseskip venter på smitteprøvesvar i Haugesund

Cruiseskipet «Aida Aura» har utsatt avreisen fra Haugesund mandag i påvente av svar på om to passasjerer plassert i karantene er smittet med koronavirus.

Publisert Publisert

Det er uklart om cruiseskipet «Aida Aura» vil fortsette sin rute mot Nord-Norge. Skipet skal etter planen innom Bergen på veien tilbake til Tyskland. Foto: Jostein Viestad

Det melder NRK natt til tirsdag. Cruiseskipet har rundt 1.200 passasjerer om bord, og skulle lagt fra kai i Haugesund klokken 17 mandag.

– Vi fikk melding fra skipets agent om at det var to personer som muligens hadde koronavirusykdom, og at de ønsket å få testet disse, sier smittevernlege i Haugesund kommune Teis Qvale.

Qvale sier prøvene er sendt med ekspresspost til Haukeland sykehus i Bergen for analyse.

«Aida Aura» er en tilbakevendende gjest i cruisehavnen i Haugesund. Planen videre var å seile nordover mot Tromsø, før returen går mot Bergen og etter hvert hjemkomst til Hamburg 14. mars, skriver Haugesunds Avis.

De to tyske passasjerene skal ha hatt kontakt med en tredje tysk person for en uke siden, og vedkommende har i ettertid fått påvist koronasmitte.

Rederiet Aida cruises har bedt om å få bli ved kai i Haugesund til prøvesvarene foreligger, og svarene er ventet tidlig tirsdag ettermiddag. I mellomtiden er de gjeldende passasjerene satt i karantene på lugaren sin.

Publisert