FN med helseråd for flyselskaper

FNs luftfartsorganisasjon har kommet med retningslinjer for å begrense smittespredning om bord på fly. Tomme midtseter er ikke en del av anbefalingen.

ICAO foreslår flere tiltak, som bruk av masker på fly og flyplasser, som her i sørkoreanske Seoul. Tomme midtseter er ikke blant forslagene fra FNs luftfartsorganisasjon.
  • NTB-AFP
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Målet med rådene, som ikke er obligatoriske, er å «legge til rette for samordning, gjensidig anerkjennelse og harmonisering» av covid-19-tiltak i luftfarten over hele verden, sier Philippe Bertoux, som leder FNs luftfartsorganisasjon ICAO.

Blant rådene er at reisende viser fram en helseattest og får temperaturen sjekket når de kommer til flyplassen. Bare passasjerer og ledsagere skal komme inn på flyplassene, der ICAO foreslår at det blir obligatorisk med munnbind. Passasjerene anbefales å sjekke inn på nett og bruke mobilbilletter eller andre kontaktfrie løsninger.

– Det vil i stor grad fjerne behovet for håndtering av dokumenter mellom ansatte og passasjerer, sier Bertoux.

Om bord skal man fortsatt ha på munnbind. ICAO vil ikke ha blader og aviser om bord og vil redusere taxfree-salget på flyet.

Men det tas altså ikke til orde for å holde midtsetene tomme, et tiltak flyselskapene har omtalt som en trussel mot lønnsomheten. Samtidig oppfordres passasjerene til å sitte så langt fra hverandre som mulig.

Jevnlig desinfisering, ferdigpakket flymat og oppfordring til å unngå kø ved toalettene er andre tiltak. I tillegg foreslår ICAO at kroppstemperaturen sjekkes igjen ved ankomst.

Publisert
BT anbefaler

«Vi har likt å spille for dere. Takk!»

Johnny Depp (59) valset inn på scenen på Bergenhus festning, til full jubel, da det var gått 34 minutter av konserten.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. MC-fører i utforkjøring – motorsykkel havnet i sjøen

  2. Festinnbrot på hytte: – Snapchat-invitasjon spreidde seg raskt

  3. Sydenferien kan gå i vasken for tredje år på rad

  4. Samboerparet er endelig hjemme etter flykaos: – Den verste turen jeg har vært med på

  5. – Uansett divisjon er det vanvittig vanskelig

  6. Sollaug (76) trudde ikkje ho hadde demens