Les også:

Byggmesteren skal ifølge politiet ha forsøkt å lure til seg totalt 28 millioner kroner fra Oslo kommune. 17,9 millioner kroner ble utbetalt.

Selv mener han at hans firma er blitt gjort til en prinsippsak i fagforeningenes kamp mot sosial dumping på arbeidsplassene. Langemyhr har tidligere vært involvert i en sak hvor polske arbeidere hadde for lange arbeidsdager og fikk for lav lønn.

Byggmesteren mener det er en bakvaskingskampanje på gang, og at den har ført til siktelsen om grovt bedrageri i forbindelse med arbeidet på Økern sykehjem i Oslo.

– E-postkampanje

– Noen har vært ute etter meg, og forsøker å verve andre. Det går e-poster over hele Polen om at de vil tjene på å knekke meg, sier Langemyhr til VG.

Byggmesteren hevder seg uskyldig, og mener det økonomiske rotet i arbeidet med Økern sykehjem er kommunens egen feil. Langemyhr er siktet for å ha overfakturert Oslo kommune for arbeidet.

– Millionene har rent ut på Økern sykehjem på grunn av kommunal inkompetanse, ikke bedrageri. Det har vært helt planløst, med 100 tilleggsarbeidere, sier Langemyhr.

Jukset med timelister

Byggmesteren er nå klar for å avbryte ferien i Hellas, og reise tilbake til Norge for å forklare seg for politiet. Også fire andre personer er siktet, blant annet for å ha jukset med timelister.

Tre personer er varetektsfengslet i saken, og politiet har etterlyst Langemyhr.

En av de siktede skal ifølge VG ha skåret hull i en presenning for så å be arbeiderne om å reparere den igjen. Dette skal han ha gjort for å kunne skrive flere timer.

Dobbeltarbeid skal ha vært et av flere virkemidler for å kunne fakturere flere timer.

Ifølge VG viser rapporten fra PricewaterhouseCoopers (PWC) at Langemyhrs byggselskap fakturerte Oslo kommune for 50.000 falske timer.

– Oslo betalte for luksusvilla

Flere av de polske arbeiderne skal også ha jobbet med å bygge Langemyhrs nye luksusbolig i Tønsberg, mens timene ble fakturert Oslo kommune for arbeidet på Økern sykehjem.

– Vi har fått vite fra enkelte polske arbeidere at det har vært ført opp timer på prosjektene i Oslo, men at de egentlig jobber i Tønsberg, sier Jonas Bals, som er ombud i Oslo Bygningsarbeiderforening.

Langemyhr solgte denne uken sin bolig i Tønsberg, skriver Aftenposten. Prisantydningen på boligen var på ti millioner kroner, men skal ha gått for elleve millioner kroner.