Stanfords virksomhet er blitt gransket av det amerikanske kredittilsynet (SEC). Tirsdag slo politiet til mot kontorene til Stanford Financial Group i Houston i Texas.

Om lag 15 personer, noen av dem i politiuniformer, entret lobbyen, ifølge øyenvitner. Samtidig ble det klart at en dommer har gitt ordre om at Stanfords verdier skal sperres, samtidig som det er utnevnt en bobestyrer som skal ha overoppsyn med disse verdiene.

Både Stanford og to andre toppsjefer i selskapene hans er nå siktet for bedrageri. Både Stanford International Bank (SIB), Stanford Group Company (SGC) og Stanford Capital Management skal være innblandet.

Madoff-skandalen

Ifølge kredittilsynet har Stanfords investeringsselskaper tapt penger på investeringer knyttet til finanstoppen Bernard Madoff, hvis virksomhet nærmest lignet et pyramidespill. Men Stanfords kunder ble forsikret om at så ikke var tilfelle. Selskapet skal også ha forsøkt å flytte nær 200 millioner dollar fra sine kontoer de siste ukene.

Tidligere i februar fikk dessuten en kunde oppgitt at vedkommende ikke kunne løse ut et verdipapir på flere millioner dollar fordi kredittilsynet angivelig hadde sperret kontoen. Dette var ikke sant.

Cricket-fantast

Sir Allen Stanford er et kjent navn innen cricket. Han sto blant annet bak turneringen Stanford Super Series Twenty20 på Antigua i Karibia. Konkurransen foregikk på hans egen eiendom og som endte med at hans håndplukkede lag med spillere fra Karibia slo Englands landslag.

Prisen til vinnerne lød på i alt 20 millioner dollar.

Cricketforbundet i England og Wales opplyste tirsdag at de har innstilt alle samtaler med Stanford.