Mandag skulle auksjonen av det indiske teleselskapet Uninor etter planen avsluttes. Det er nå usikkert når eller om den vil starte opp igjen etter at den ble stanset før helgen.

Telenor eier i dag Uninor sammen med Unitech. Telenor skulle etter planen legge inn bud på resten av Uninor, og regnet med å vinne auksjonen.

Torsdag tok Unitech kontakt med indiske myndigheter for å stanse auksjonen. Ifølge den indiske avisen Daily News & Analysis stilte Unitech spørsmål ved lovligheten av auksjonen.

Ifølge avisen har Uninor uttalt at «utsettelsen er uheldig».

Ønsker snarlig løsning

Det er indiske Company Law Board (CLB), et forliksråd for bedriftskonflikter, som nå behandler saken. Rådet beskriver auksjonsprosessen som «very clever», ifølge den indiske avisen The Hindu. Samtidig har det bedt om en høring fra begge parter den 8. august. Dermed må auksjonen utsettes.

— Vi er enig med Unitech om at samarbeidet vårt ikke har noen fremtid, men vi er uenig om hvordan verdiene skal fordeles. Det er ikke overraskende at de klaget inn denne auksjonen. Nå skal vi presentere vår sak under høringen, og så håper vi på en så rask løsning som mulig, sier Glenn Mandelid, informasjonssjef i Telenor til NTB.

- Er på vei

Analytikere har lenge vært skeptisk til Telenors India-forretninger, men Mandelid og Telenor mener landet fortsatt kan bli lønnsomt for selskapet.

— Hovedgrunnen til at analytikerne har vært skeptiske er at de ikke har trodd på lønnsomhet i dette markedet. De to årene vi har vært her, har vi vist at vi får til å drive lønnsomt. Uninor er det raskest voksende teleselskapet i India. Vi er på vei til å levere. Nå ønsker vi bare en avklaring så raskt som mulig, slik at vi har forutsigbarhet rundt den videre satsingen, sier Mandelid til NTB.

Analytiker Espen Torgersen i Carnegie er blant dem som mener Telenor driver et høyrisikoprosjekt i det asiatiske landet.

— Alle som har fulgt denne prosessen vet at den regulatoriske og politiske usikkerheten i India er helt på topp i forhold til andre markeder. Nå hadde man jo mulighet til å komme seg ut av India, eller nærere sagt til å bli kastet ut, og det spørs jo om man kanskje burde ha benyttet seg av den muligheten, sa Torgersen til avisen lørdag. (©NTB)