— Det var egentlig tilfeldig at jeg havnet der jeg havnet. Jeg fikk jobbtilbudet like etter jeg var ferdig med utdanningen. Det var så attraktivt at jeg ikke kunne si nei.

Øivind Brendlien gikk ut fra Norges Handelshøyskole som siviløkonom i 1981. Spesialisert innen organisasjon og ledelse, endte han i HR-avdelingen i Hydros olje- og gassdivisjon.

33 år senere takker han for seg. 61-åringen har takket ja til sluttpakke. Avdelingen han leder i dag outsources.

Han har vært gjennom flere omstillingsperioder tidligere, men aldri like tøff som den som pågår nå.

— Bransjen har alltid gått opp og ned, men det føles mer alvorlig nå enn tidligere. Ringvirkningene er store, sier Brendlien, som fulgte over til Statoil i kjølvannet av fusjonen med Hydro.

Uventet tilbud

Den pågående nedbemanningen i bransjen har allerede kostet 4.300 personer jobben deres, i følge Dagens Næringsliv. 1200 av dem i Statoil alene.

— Jeg har gitt yrkeskarrieren min til selskapet og har opplevd utrolig mye spennende. Jeg har alltid tenkt at jeg selv vil bestemme når jeg skal slutte, så fikk jeg tilbud om sluttpakke, sier Brendlien.

Det kom uventet på. Han fikk tilbud om en såkalt 58+pakke, som tilbys ansatte over 58 år.

— Etter mye om og men tenkte jeg: OK, de skal ha folk ut. Søren også, jeg tar sjansen, forteller Brendlien.

— Opplevde du et ansvar for å la yngre krefter slippe til?

— Det er klart at den tanken har streifet meg, at det er bedre at jeg går og at unge får bli, svarer han.

Usikker fremtid

Nå er han usikker på fremtiden. Alt han noensinne har jobbet med er Statoil og Hydro. 1. mars er han arbeidsledig.

— Vi får se hva som skjer. Jeg er 61 år, men føler meg overhodet ikke klar for å bli pensjonist. Jeg må kontakte nettverket mitt og se hva som finnes av muligheter. Det blir en ny start, sier Brendlien.

Han håper alderen ikke vil være til hindring, når han nå begynner å lete etter nye jobber.

— Jeg sitter på mye kompetanse, men en leser jo ofte at det nesten er umulig å få ny jobb når en passerer 50 år. Jeg må ta det som det kommer, sier han.

Verste på 15 år

Erlend Aarsand, juridisk sjef i Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon (NITO) fortalte tidligere i måneden at kutt i Statoil fører til ytterligere nedbemanninger blant oljebransjens leverandører.

Han poengterte at det sjelden har vært flere og større nedbemanninger i leverandørindustrien.

— De siste 15 årene har vi ikke opplevd et høyere antall nedbemanninger, spesielt i leverandørindustrien. Vi er også bekymret for situasjonen for underleverandørene, de mindre virksomhetene, utover i 2015, sa Aarsand.

- Gjør noe med organisasjonen

— Situasjonen er tøff for de personene som er involvert. Vi er mange kolleger her som opplever opp- og nedturer sammen. Noen tar det greit, andre har problemer med det. De som er igjen skal fortsatt være en bedrift, men det gjør noe med organisasjonen å miste så mange kolleger, forteller Brendlien.

Det har i flere år vært svært gode tider i petroleumsnæringen. Inntjeningen har vært høy som følge av høye oljepriser. Men i takt med økte oljepriser, øker også prispresset i bransjen. Konkurransen om de skarpeste hodene driver kostnadene.

Når Statoil reduserer investeringsnivået sitt, gir det ringvirkninger i hele bransjen.

— Vi leser hver dag at folk sies opp. Realitetsorienteringen er hard. Stemningen i bransjen er forskjellig fra tidligere. Omstillingen har skjedd veldig fort, sier Brendlien.

- Skremmende og spennende

I sin tid i Statoil og Hydro har Brendlien hatt både lederjobber og jobbet mye med HR og rekruttering.

— Jeg har ingenting vondt å si om selskapet. Jeg har opplevd ledelsen som flinke til å orientere om situasjonen og om hvorfor vi nedbemanner. Sluttpakken jeg får er også generøs, sier han, men ønsker ikke å gå i detalj om hva han får med seg ut dørene.

Nå må han finne seg noe nytt å gjøre.

— Det er en tid for alt. Det er rart å tenke på at jeg snart må gi fra meg adgangskortet og gå ut i en ny verden. Det er både skremmende og spennende å tenke på hvordan det skal gå, sier han.