Mitt Romney langer ut mot president Barack Obama med noe av den kraftigste retorikken så langt i valgkampen.

Romney anklager Obama for å komme med «ville og hensynsløse beskyldninger som er en skam for presidentembetet».

Den republikanske presidentkandidaten tok til motmæle mot en kommentar fra visepresident Joe Biden om at Romneys planer om en mer liberal Wall Street-lovgivning vil føre til at bankene igjen kan lage sine egne regler og at amerikanere blir «påsatt lenkene» igjen.

— Sint og desperat

- Slik ser en sint og desperat president ut. President Obama vet bedre, lovet bedre, og Amerika fortjener bedre, sa Romney til et publikum bestående av rundt 5000 tilhengere i Chillicothe i Ohio.

— Kampanjestrategien hans er å rive Amerika i to og deretter prøve å samle 51 prosent av brikkene. Om en amerikansk president vinner på den måten, vil alle tape, sa Romney og la til:

— Herr president, ta med deg valgkampstrategien med splittelse, hat og sinne tilbake til Chicago og la oss få begynne med gjenoppbyggingen av Amerika.

- Sinnsforvirret

Romney har også trappet opp en negativ reklamekampanje mot Obama. Den siste TV-reklamen hans, som ble offentliggjort tirsdag, beskylder Obama for å bruke mer enn 700 milliarder dollar fra helseprogrammet Medicare til å betale for helsereformen hans, som omtales som «Obamacare». Se TV-reklamen her:

— Guvernør Romneys kommentarer fremstår sinnsforvirret, spesielt rart er det at de kommer på et tidspunkt der han selv bruker flere titalls millioner dollar på negative reklamer som er beviselig usanne, sier talsmann for Obama-kampanjen Ben LaBolt.

Romney og hans rådgivere har brukt stadig sterkere skyts for å understreke at presidenten har forlatt sine 2008-slagord om «håp» og «forandring».

Men Romney-kampanjen ble særlig opprørt over en reklame fra pro-Obama-gruppen Priorities USA, som antyder at Romney kan klandres for dødsfallet til en kvinne. Mannen hennes mistet jobben og helseforsikringen sin etter at Bain Capital, et firma Romney var medgrunnlegger for, overtok stålverket han jobbet på. Se TV-reklamen her:

Romneys valg av Paul Ryan, som er en intellektuell leder i den konservative bevegelsen, som visepresidentkandidat, skapte forventning om at de politiske forskjellene mellom Demokratene og Republikanerne skulle tre tydeligere frem, og at debatten skulle penses inn på temaer som offentlig gjeld og de ulike partiprogrammene.

Men så har ikke skjedd.

Krangler om helsevesenet

Fire dager etter at Ryan ble utropt til visepresidentkandidat, har Romney-kampanjen anklaget Biden for å komme med slaveri-referanser, Obama har spøkt om den gangen Romney kjørte familiebilen med hunden sin på taket, og Romney har kalt presidenten for «intellektuelt utslitt».

Og ennå har ikke kandidatene begynt på det som omtales som «the post-Labor Day sprint», perioden som vanligvis er den tøffeste i de amerikanske valgkampene.

Siden Ryan ble utnevnt, har Demokratene hamret løs på den ferske visepresidentkandidatens budsjettplan om å endre Medicare-programmet.

Romney-kampanjen kontret tirsdag ved å si at Obama «faktisk skader Medicare for dagens pensjonister». Og i nye uttaleser som går over TV-skjermene i vippestaten Ohio, beskyldes Obama for å tappe 716 milliarder fra Medicare til å betale overhalingen i helseomsorgen som omtales som «Obamacare».

— Tar pengene dine

— Han bruker pengene dine til å finansiere sin risikable overtagelse av helsesystemet, sier Romney.

— Han setter Medicare i større fare. Han setter helsevesenet i større fare. Han setter jobbene i større fare. Vi vil ikke la «Obamacare» skje, sa Romney.

Romneys rådgivere har lovet en større innsats de neste dagene for å få Medicare-debatten over på sine egne premisser.— Vi føler at dette er en stor debatt og at presidenten er utrolig sårbar her. Vi har en plan for å redde de kommende generasjonene, noe de ikke har, sier Ed Gillespie, rådgiver for Romney.