Ryktene rundt Xi Jinping, som antas å bli Kinas neste president, har eksplodert de siste ukene etter at han avlyste en rekke viktige møter med partiorganer og utenlandske ledere.

Xi skal nå imidlertid ha deltatt på et arrangement på det kinesiske jordbruksuniversitetet i hovedstaden Beijing, melder nyhetsbyrået Xinhua og NTB.

Før det hadde ha ikke vist seg offentlig siden 1. september.

De siste dagene har en rekke eksperter med gode kilder i partiledelsen sagt at Xi var rammet av et illebefinnende. Hongkong-professoren Willy Lam hadde kilder i Xis familie og i partiledelsen som fortalte at 59-åringen var rammet av et slag. Den britiske avisen Telegraph refererte til velinformerte kilder som fortalte at det var snakk om et hjerteinfarkt.I begge tilfeller konkluderte ekspertene med at sykdommen ikke var alvorlig nok til å hindre at Xi overtar partilederstolen i høst, og at han trolig snart ville vise seg igjen.

– Ryggskade

Fredag hevded tre anonyme kilder overfor nyhetsbyrået Reuters at det er en ryggskade som har holdt Xi utenfor rampelyset disse to ukene.

– Han har det bra nå. Han ble behandlet i tre dager av en fysioterapeut. Han kommer snart til å vise seg offentlig igjen, sier en av kildene til Reuters.

Nyhetsbyrået sa fredag at Xi, som i dag er visepresident og medlem av partiets elite – politbyråets stående komité – kunne komme til å vise seg igjen allerede lørdag.