Denne høsten skal USAs førstefamilie selges som en slags "hvermansen." Noen lang ferie i slutten av juli og begynnelsen av august blir det ikke. Derimot legger familien opp til flere ovale weekender. Blant politiske analytikere her i USA er det antatt at de kommer til å velge noen av de såkalte vippestatene. For i USA kan ferien lett bli politisk. Spør den tidligere demokratiske presidentkandidat John Kerry. Han ble filmet mens hans seilte på brett og dermed av George W. Bush-kampanjen fremstilt som en overklassegutt.

Ikke eksklusivt i år

Mens ledigheten er høy og folk flest sliter økonomisk, vil ikke Obama gjøre noe som kan bringe tankene inn på at han ikke føler med vanlige folk.

Martha's Vineyard i Massachusetts er en meget eksklusiv ferieadresse og blant annet vært tumleplass for familien Kennedy i mange år.

Daværende president Bill Clinton med familie ferierte ofte der, men i det kritiske valgåret 1996 la de ferien til mindre fasjonable omgivelser.

Ble populært igjen

Da familien Obama kom til Martha's Vineyard sommeren 2009, var dette et løft for stedet som slet under den økonomiske krisen. Etter det har presidentens ankomst med en hale av journalister og sikkerhetsvakter, gitt stedet økte inntekter. I tillegg har det skikkelig mobildekning når presidenten er der, ellers er den så som så.

Obama har også feriert i sin fødestat Hawaii, noe som ikke minst har vært populært blant de mediefolkene som følger ham.

Har ikke sommerhus

Hverken Clinton eller Obama har ferieboliger. Det hadde Bush, og det har ikke minst Mitt Romney. Han har et stort feriehus i Lake Winnipesaukee i New Hampshire. Der tilbrakte han 4. juli.

Familien Obama var på nasjonaldagen tilbake i Det hvite hus etter en oval weekend på presidentens feriested Camp David i Maryland.