To personer ble tirsdag pågrepet i Unibuss-saken i Oslo. Den ene er ansatt i et leverandørselskap. Den andre har en sentral rolle i forbindelse med innkjøp av busser til Oslos kollektivtransport.

De to er siktet for korrupsjon, opplyser Oslo politidistrikt i en pressemelding.

— Pågripelsene er gjennomført på grunnlag av informasjon vi har funnet i forbindelse med beslag. Vi har gjennomgått en stor mengde informasjon knyttet til epostkorrespondanse, regnskapsmateriell og lignende, sier politiadvokat Christian Stenberg ved finans- og milljøseksjonen til Aftenposten.no.

Vil ikke kommentere relasjoner

Han ønsker ikke å si noe mer om hvilken «sentral rolle» den ene pågrepne hadde. Stenberg vil heller ikke kommentere hvorvidt leverandørselskapet den andre jobber for er et norsk selskap.

Bakgrunnen for Unibuss-saken er at den tyske bussprodusenten MAN skal ha betalt innkjøpere i kollektivtransporten i Oslo for å vinne anbudsrundene på levering av busser til det kommunale selskapet Unibuss.

Totalt er nå 13 personer siktet i saken.

- Er dette personer som kjenner hverandre godt fra før?

— Det ønsker jeg ikke å kommentere, sier Stenberg.

Utelukker ikke nye pågripelser

- Viser de nye pågripelsene at omfanget av ukulturen er større enn først antatt?

— Denne saken startet med pågripelser i Tyskland der helt konkret kom frem at det var utbetalt penger. Da vi begynte å avdekke dette har vi sett en ukultur som viser et stort omfang av utilbørlige fordeler i kollektivsystemet, og pågripelsene vi har gjort i dag er et eksempel på det, sier Stenberg,

Han utelukker ikke at det vil bli ytterligere pågripelser i saken.