Kvinner overtar i advokatbransjen

Fremtidens rettsaler blir ikke dominert av menn i dress. Syv av ti jusstudenter er kvinner, og én av ti har ikke-vestlig bakgrunn.

Publisert Publisert

Torsdag ble advokatfirmaet Hjort DA tildelt Talentprisen. Advokatforeningen begrunner utdelingen med at firmaet allerede har lykkes langt på vei med å få frem kvinnelige talenter. Foto: SCANPIX

Torsdag ble advokatfirmaet Hjort DA tildelt Talentprisen. Advokatforeningen begrunner utdelingen med at firmaet allerede har lykkes langt på vei med å få frem kvinnelige talenter. Partner i Hjort, Kristin Veierød, med prisen. Foto: MONICA KVAALE

  • Frøydis Braathen Silje Berggrav
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Dette stiller nye krav til mannsdominerte arbeidsplasser, mener Advokatforeningen.

— Advokatbransjen har en stor utfordring i å beholde de kvinnelige talentene. Nesten 90 prosent av partnerne i landets store advokatfirmaer er menn, og vi ser at for mange kvinner velger seg bort fra de store advokatfirmaene når de får barn. Vi ønsker å gjøre stas på de firmaene som dyrker mangfold i advokatkollegiet, sier Merete Smith, generalsekretær i Advokatforeningen.

Talentpris til advokatfirmaet Hjort DA

Første steg på veien er Talentprisen, som er opprettet av Advokatforeningen for å hylle advokatfirmaene som best evner å «finne, vinne og utvikle juridiske talenter til å bli advokater – uavhengig av kjønn, etnisitet eller andre ytre forhold».

Les også

Mener det er enkelt å senke sykefraværet

Torsdag ble advokatfirmaet Hjort DA tildelt Talentprisen. Advokatforeningen begrunner utdelingen med at firmaet allerede har lykkes langt på vei med å få frem kvinnelige talenter.«Dette kan sies å ligge i kulturen i firmaet, som resultat av at man i en årrekke har tenkt bevisst om rekruttering, karriereplaner og formidling av holdninger og forventninger til alle ansatte», står det i den skriftlige begrunnelsen.

Advokatforeningen trekker frem at Hjort DA har en kvinneandel blant partnerne som langt overgår andelen i sammenlignbare advokatfirmaer. «Dette firmaet har lykkes i å skape et arbeidsmiljø som ikke bare tiltrekker seg kvinnelige talenter, men også utvikler og beholder talentene», ifølge foreningen.

Må tilpasse seg fremtiden

Smith mener det er svært positivt med økt mangfold i bransjen.

— Den store utfordringen er at det utdannes altfor få jurister i Norge. Om ti år vil vi mangle 10.000 jurister til privat og offentlig sektor. Med Talentprisen ønsker vi å fremheve det gode arbeidet som gjøres hos advokatfirmaene for å tilpasse seg en fremtid der det blir større kamp om de kloke hodene, sier Smith.

Følg Aftenposten Jobb på Facebook

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Du sløser bort tre kvarter av arbeidsdagen

  2. Han sa opp jobben for å satse på apper

  3. Torgeir (18) er lærling og vil tjene 400.000

  1. Jobb og karriere