— Morgengleden vakler litt nå - dessverre har det igjen oppstått noen problemer hos Evry som fører til problemer med å få opp dnb.no. Evry er på saken og jobber i full fart for å få ting til å fungere igjen, skrev banken på sin Facebook-side mandag formiddag.

— Nå har våre IT-folk og Evrysine eksperter sittet sammen og funnet årsaken til at dnb.no var nede iformiddag. Dette skyldes et såkalt tjenestenettangrep,som altså litt folkelig sagt er at serverne våre bombes med henvendelser slikat det stopper helt opp. Norsk Tipping er nettopp utsatt for det samme, skriver DNBs informasjonsdirektør Thomas Midteide i en e-post til Aftenposten.no

Nå skal dnb.no igjen væretilgjengelig for norske kunder, mens kunder i utlandet fortsatt kan oppleveproblemer med å få logget seg på, skriver han.

— Vi er veldig lei oss for atmange kunder av oss ikke fikk gjort det de skulle i formiddag, særlig etter destore problemene norske banker hadde i går.

«Hardwarefeil»

Søndag var omtrent halvparten av landets minibanker ute av drift på grunn av systemfeil hos Evry. I tillegg var enkelte kredittkort og nettbanker rammet.

– Det er foreløpig vanskelig å si noe om tidpunkt for når nettbanken vil fungere som normalt, sier Torgeir Kristiansen, informasjonssjef i Evry til DinSide.

Søndagens problemer ble meldt løst mandag morgen.

— Årsaken til problemene var en hardwarefeil knyttet til en leveranse fra en av EVRYs teknologileverandører. Problemene rammet blant annet bankkunders tilgang til minibanker, nettbanker og kortbetaling, skriver Evry i en pressemelding.