Torkild Nordberg er den andre topplederen i merkevaregiganten Orkla som må gå denne uken.

Konsernsjef Bjørn M. Wiggen fikk sparken av Orkla-styret mandag denne uken, og ble erstattet av Åge Korsvold. Korsvold er ingen ukjent mann for Orkla-ledelsen, han var direktør i Orkla fra 1977 til 1983. Han er nær venn av Stein Erik Hagen, selskapets styreleder og største eier (cirka 25 prosent).

Wiggen selv ble kjent med at han var uønsket som Orkla-sjef etter å ha lest dette i avisen lørdag.

Har du tips om denne saken? Send oss en e-post!

— Ønsker ham lykke til videre

— Torkild Nordberg har betydd mye for utviklingen av Orkla Brands, spesielt de siste ti årene, som sjef for Orkla Brands Nordic fra 2002, og sjef for Orkla Brands fra 2008. Jeg vil takke Torkild for hans innsats for Orkla gjennom mange år, og ønsker ham lykke til videre, sier konstituert konsernsjef i Orkla Åge Korsvold.

Nordberg har jobbet i Orkla-systemet siden 1981, og har sittet som administrende direktør for Orkla Brands siden 2002 (se fakta).

Nordbergs stilling er sentral i Orklas nye strategi om å rendyrke bedriften som et merkevareselskap. Mandag sa analytiker Henrik Schultz i Sparebank1 Markets til NTB at arbeidet med denne rendyrkningen har gått for tregt.Orkla ønsker å satse på produkter innen dagligvarehandel samtidig som annen virksomhet skal selges ut.

Hagen: — Visste ikke om dette

Styreleder Hagen sier til E24.no at han ikke visste om at Nordberg måtte gå.

— Dette visste jeg ikke noe om. Jeg er i Larvik, fikk akkurat en SMS rett før du ringte, så dette er nytt for meg også, sier Hagen til E24.no.

La frem resultatet før han gikk

Orkla presenterte resultatet for 1. kvartal i dag tidlig. Nordberg var med på å legge frem et bedre resultat enn ventet. Ifølge Reuters var det ventet et resultat på 971 millioner kroner, mens det faktiske resultatet etter skatt ble 1289 millioner kroner.

Bare noen timer senere blir det så kjent at han må gå fra stillingen som han har hatt siden 2002.