I tillegg til Unios uttak, har Fagforbundetog YS Kommune tatt ut til sammen 10.000 medlemmer i streik. Streiken blant de 490 medlemmene i YS Kommune rammer blant annet en rekke kemnerkontor, økonomi— og regnskapsfunksjoner, skoler og barnehager, melder forbundet på sine nettsider.

Kemnerkontorene har ansvar for utbetaling av skattepengene, og kan dermed bli berørt i enkelte kommuner.

— Folk hos oss som jobber med skatteinnkreving og faktura er tatt ut i streik. Det rammer ikke bare folk som skal betale sin skatt, det rammer også folk som skal ha penger tilbake på skatten, sier informasjonssjef Leif Broch i Egersund kommune til aftenbladet.no.

Dette gjelder sannsynligvis flere kommuner.

Barnehageopptak og søppeltømming

Stavanger kommune opplyser om at barnehageopptaket er blant tjenestene som nå rammes av streiken. Også annen saksbehandling vil gå saktere.

I Bergen og Stavanger rammes renovasjonsetatene.

— Vi henter som vanlig restavfall fra husholdningskundene både i dag 24. mai og den 25. mai. Men fra tirsdag 29. mai blir det også stopp i innsamling av restavfall hos kundene. Da er bunkeren i energianlegget full, sier kommunikasjonssjef Mette Nygård Havre i renovasjonsselskapet BIR i en pressemelding, ifølge bt.no.

I Stavanger vil folk få sine søppelspann tømt, men på offentlige steder kan det bli verre.

— Denne streiken gjelder ikke renovatørene som henter søppel i private hjem. Men de som tar seg av søppelhåndteringen på Torget og andre steder i sentrum, streiker nå. Dermed vil søppelet flyte etter kort tid, sier streikeleder i Fagforbundet Stavanger Anette Dahl Wiig til Aftenbladet.

-Vi beklager at denne streiken rammer uskyldige brukere av kommunale tjenester, sier Gunn Olander, forhandlingsleder for YS Kommune.

YS Kommune streiker følgende steder (klikk på lenkene for å se hvilke virksomheter og funksjoner som rammes):

Kongsberg kommune

Bergen kommune

Telemark fylkeskommune

Oppland fylkeskommune

Hedmark Fylkeskommune

BIR Avfallsenergi AS

Hordaland fylkeskommune

Bodø kommune

Nøtterøy kommune

Tønsberg kommune

Fredrikstad kommune

Moss kommune

Bærum kommune

Lillehammer kommune

Buskerud fylkeskommune

Drammen kommune

I tillegg til Unios og YS' uttak, har Fagforbundet tatt ut 9500 medlemmer i streik i kommunene (utenom Oslo). Dette er i hovedsak folk ansatt i kommunale og fylkeskommunale administrasjoner.