Om lag 2.500 sjåfører kan bli tatt ut i streik fra arbeidstidens begynnelse mandag morgen.

— En streik vil ramme busstrafikken i hele Stavanger, 95 prosent av Buskerud og deler av Bergen, Lillehammer og Trysil, sier informasjonsansvarlig Bjørn Sandnes i Norsk Transportarbeiderforbund til NTB.

I tillegg blir det stopp for Timeekspressen mellom Vestfold og Oslo samt stans i rutene fra Notodden og Hønefoss til Oslo. Flybussen i Bergen vil også stå stille. Videre blir det reduserte avganger på Kystbussen mellom Stavanger og Bergen og et kraftig forringet tilbud i Drangedal og Setesdal.

Overtid

Meklingsfristen utløp klokken 16 søndag, og partene er dermed på overtid. Lønn er det vanskeligste stridsspørsmålet denne gang. Bussjåførene krever en kraftig lønnsøkning under henvisning til bussbransjeavtalen fra 2007. Denne slår fast at bussjåførenes lønn skal opp på nivå med en gjennomsnittlig industriarbeiderlønn.

Ifølge Norsk Transportarbeiderforbund er det langt igjen til dette målet nås, nærmere bestemt 31-32.000 kroner.

Opptrapping

Transportarbeiderforbundet forhandler sammen med Yrkestrafikkforbundet, Fagforbundet og Norsk Jernbaneforbund. Motparter er NHO Transport, Spekter og Norges Lastebileier-Forbund.

Arbeidstakerorganisasjonene har allerede varslet at en streik vil trappes opp fra 24. mai, da nye 2.800 sjåfører akter å legge ned arbeidet sitt.