Les også:

På tre år har Ica Norge tapt 2 milliarder svenske kroner på butikker i Norge, de har mistet kunder og tapt markedsandeler over en lav sko.

Nå har Ica Norge fått ytterligere press fra eierne i Stockholm og resultatet er et kutt på 10 prosent av staben ved hovedkontoret på Sinsen i Oslo.

— I denne siste runden som avsluttes denne uken kutter vi 40 ansatte på hovedkontoret. Totalt har vi kuttet 266 ansatte ved hovedkontoret siden desember 2008, sier kommunikasjonsdirektør Bjørn Takle-Friis i Ica Norge.

Nær halvert

I 2008 hadde Ica Norge i overkant av 600 ansatte på hovedkontoret. Nå er de 380 tilbake, en reduksjon på rundt 45 prosent.

Det siste kuttet kommer i forbindelse med effektivisering av markeds- og innkjøpsavdelingene.

- Alle har vært enige om at vi måtte kutte enda mer, og det vil vi fortsette med. Men det viktigste fremover er å drive mer effektivt, sier Takle-Friis.

Han forklarer at hele hovedkontoret nå er preget av at Ica Norge har slitt over lang tid og at de nå merker presset fra eierne i Sverige.

— Presset om å levere gode resultater øker, nå har det gått lang tid, sier han.

Han mener utviklingen for særlig de nye Rimi-butikkene har snudd og at de ansatte ser positive lyspunkter.

Meningen er å kutte ut alle Ica Nær butikkene og gjenerobre Norge med Rimi, enten det er de nye røde-Rimi eller den nye kjeden Mini-Rimi.

Usikkert for Maxi

I tillegg ser ledelsen på hva de skal gjøre med konseptet Ica-Maxi, som er de største butikkene. Så langt har disse også vært et stort tapssluk. I løpet av de siste månedene har Ica fornyet Ica Super, og særlig butikken på Frogner gjør det bra.

— Vi skal vurdere det litt til, men Ica Super tror jeg vi kommer til å se mer av, sier kommunikasjonsdirektøren.

Om det betyr slutten på Ica Maxi vil han ikke si noe om, men mye tyder på at denne butikkjeden ikke passer inn i det norske markedet.

— Maxi er en stor butikk med mye nonfood. Det ser ut som om folk ikke er villig til å kjøre langt for å handle, og de handler heller hver dag enn en stor ukeshandel, sier Takle-Friis.