- Politiet hausser opp en liten sak

Advokaten sier de erkjenner at Idar A. Iversen har ubetalt skatt, men at summene ikke er i nærheten av det politiet og Skatt Vest mener.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 14 år gammel

Iversen er for tiden i utlandet. Han ville ikke snakke om siktelsen i går.

— Jeg er ikke hjemme nå, du må snakke med Christian Grahl-Madsen om det der, sier han.

— Vil du si noe selv?

— Nei det vil jeg ikke, sier Iversen, og samtalen er over.

Grahl-Madsen er Iversens advokat. Han sier gårsdagens aksjon kom overraskende.

— Politiet ønsket å få en del dokumenter, og det fikk de. Vi har lagt vekt på å ikke holde tilbake noen opplysninger, sier Grahl-Madsen.

— Ambisjonen vår er ikke å betale lite skatt, men å betale riktig skatt, legger han til.

Salgsgevinstene

Advokaten bestrider skattekravene helt og fullt. Begrunnelsen er at transaksjonene skjer mellom selskaper innenfor samme system, og at tap og gevinster ikke er regnet mot hverandre.

— Det er helt urimelig at en skal kunne tape mye penger, og så betale skatt som om en har tjent mye penger, sier Grahl-Madsen.

Formuesskatten

Her vedgår advokaten på sin klients vegne at Iversen skulle betalt skatt for 2005 og 2006, men de bestrider størrelsen på formuen som skattemyndighetene har lagt til grunn.

— Vi vil nok ha en faglig diskusjon om hvordan hans inntekts- og formuesforhold skal skattlegges i Norge, og det er en åpen og redelig kamp, sier advokaten.

— Hadde han levert en fullstendig selvangivelse for 2006, ville ikke dette vært noen politisak. Det er jeg rimelig sikker på.

— Hvorfor ble ikke dette gjort?

— Jeg mistenker at han har hatt fokus på andre ting, på driften av selskapene.

— Skattemyndighetene mener Iversen bevisst har brukt skatteparadiser for tilsløre eierforhold og å unndra skatt til Norge. Hvordan ser dere på det?

— Det er bare røverhistorier, det ser så mye mer spennende ut da. All informasjon om selskapene ligger ute på internett, og da blir det litt sært å kalle dette for hemmelighetskremmerier, sier Grahl-Madsen.

— Vår oppfatning er at politiet og skattemyndighetene hausser opp denne saken.

Publisert: