Trippelrekord på Wall Street etter Trumps krisepakke-ja

Tek og Trump bidro til å ta børsene i USA til nye høyder idet 2020 ebber ut.

BULL: Oksen er ikke bare til (jule-)pynt, den symboliserer nemlig en ny hverdag for amerikanske børser med stadig større verdier.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Wall Street steg fra start ved inngangen til årets siste uke, og nye rekorder er satt på de viktigste børsindeksene i USA.

Apple trakk opp Dow Jones-indeksen, og aksjen steg med 3,58 prosent ved stengetid mandag. Blant selskapene på Nasdaq gjorde Amazon det godt, med en oppgang på 3,51 prosent etter endt handelsdag.

Alle de største indeksene på Wall Street nådde nye rekorder allerede i åpningsminuttene, skriver CNBC.

Slik ser det ut når børsene i New York stenger mandag:

  • Dow Jones opp 0,68 prosent
  • Nasdaq Composite opp 0,74 prosent
  • S&P 500 opp 0,87 prosent
Donald Trump har godkjent coronakrisepakke

Trumps ja

Den brede optimismen kommer etter at president Donald Trump uventet signerte en ny coronakrisepakke natt til mandag. Før jul nektet Trump å signere avtalen som var forhandlet frem i Representantenes hus og Senatet.

Flyaksjene var blant de som pekte seg ut i tidlig handel, med oppgang for flere store amerikanske flyselskaper.

Men da mandagshandelen ble avsluttet stod Macy’s igjen som den store vinneren på S&P 500-indeksen. Aksjen til varehuskjeden løftet seg med 8,62 prosent i løpet av den historiske børsdagen.

Kraftig detaljhandelhopp i Black Friday-månedenCNBC: Rekorddag på Wall Street

Alibaba snudde nedturen

Også i Asia sendte krisepakken i USA børsene oppover mandag morgen. Her hjemme endte Oslo Børs handelsdagen med Hovedindeksen på et rekordhøyt nivå.

På julaften ble det kjent at kinesiske myndigheter har satt i gang en gransking av Alibaba Group etter mistanke om monopolvirksomhet.

Netthandelsgiganten raste mer enn 13 prosent i New York på julaften, og fortsetter fallet mandag. Ved børsåpning falt aksjen rundt 2 prosent, men snudde opp 0,26 prosent ved stengetid.

Aksjen gikk ned nesten 8 prosent på Hongkong-børsen i morgentimene.

Selskapene som kan børsnoteres i 2021
Publisert