Nye direktører i Freyr: Aker-topp Jan Arve Haugan blir driftsdirektør

Selskapet som vil bygge en enorm batterifabrikk i Mo i Rana har nå plukket opp to kjente næringslivsprofiler som blir med i ledelsen.

Ny driftsdirektør Jan Arve Haugan (t.v.) og ny HR- og kommunikasjonsdirektør Hege Marie Norheim i Freyr, avbildet med konsernsjef Tom Einar Jensen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Batterier er i vinden som aldri før i Norge – ikke bare fordi nordmenn kjøper elbiler over en lav sko, men også fordi norsk industri satser stort på batteriproduksjon, gjenvinning og annen relatert virksomhet.

Freyr er en av aktørene som nå jobber for å bygge batterifabrikk i Norge. Selskapet planlegger å bygge et stort anlegg i Mo i Rana.

Nå melder selskapet at de har ansatt Jan Arve Haugan som ny driftsdirektør (COO) og visekonsernsjef, og Hege Marie Norheim som ny direktør for HR, bærekraft og kommunikasjon.

Haugan begynner 1. mars, mens Norheim begynner senest 1. april.

I tillegg har Freyr ansatt en ikke-navngitt salgsdirektør i konsernledelsen.

Det eneste selskapet vil opplyse er at vedkommende er «en erfaren ekspert på utvikling og salg av løsninger for energilagring» og at personen i dag er salgsdirektør hos en «global leverandør av løsninger for energilagring».

– Vi tiltrekker oss erfarne mennesker og topptalenter til Freyr når vi nå utvikler oss til å bli en av Europas største leverandører av battericeller laget med fornybar energi, sier Tom Einar Jensen, konsernsjef i Freyr i en uttalelse.

Jan Arve Haugan har en lang fartstid bak seg i norsk industri.

Han var i Hydro fra 1991 til 2001, der han blant annet var sjef for det gigantiske Qatalum-aluminiumsanlegget i Qatar.

Siden 2011 har han vært i Aker-systemet, først som konsernsjef i Kværner, deretter sjef i Aker Energy i to år (oljesatsingen i Ghana) og nå i det siste som styremedlem og rådgiver for Aker Horizons-sjef Kristian Røkke.

Hege Marie Norheim har land erfaring fra både Hydro og Equinor, der hun både har hatt roller innen forretningsutvikling, kommunikasjon og bærekraft. Norheim har også jobbet som rådgiver og statssekretær.

Norheim kommer nå fra hodejegerfirmaet Spencer Stuart.

Les også

Hydro og Equinor allierer seg med Panasonic: Vurderer å bygge batterifabrikk i Norge

Vil bli en av Europas største

Freyr har som mål å bli en av Europas største produsenter av battericeller fra det kommende anlegget i Mo i Rana Industrikompleks i Nord-Norge.

Målet er å ha en produksjon på 40 gigawattimer med battericeller innen 2025.

Selskapet mener selv de dermed vil kunne trekke fordel av tilgang på en kvalifisert arbeidsstyrke, god tilgang på fornybar energi til en lav kostnad, og at man dermed skal bli konkurransedyktig.

Selskapet ønsker å selge battericellene de skal produsere til bruk i bil, energilagring, i skipsfart og i luftfarten.

Selskapet har allerede inngått flere innledende avtaler med potensielle kunder, samt 24M Technologies for å bruke deres plattform til produksjon av litium-ion-battericeller.

– Vi opplever stor interesse for våre planer for produksjon av battericeller. Freyr-teamet er virkelig dedikerte til å levere på våre ambisjoner og bidra til avkarbonisering av energi- og transportsektoren, sier Torstein Dale Sjøtveit i Freyr i en uttalelse.

Publisert: