— Nettdating er blitt enormt populært. Og Trondheim er blant stedene i landet med flest unge mennesker på nett som sosialiserer og sjekker, forteller Jakob Sverre Løvstad til Adressa.no

. Han er en av foreleserne på en forelesning om nettsjekking for menn på universitetet på Gløshaugen i Trondheim lørdag.

Løvstad og Fredrik Worren fra alfamann.no, samt Sigurd Engebretsen fra godevibber.no, hadde samlet et tyvetalls unge menn, som ønsket å lære kunsten å sjekke kvinner på nettet.

Snu trenden

Ifølge sjekkeekspertene, har mange menn behov for en innføring i nettsjekkingens kunst.

— Det er noe veldig mange trenger. Mange menn klarer rett og slett ikke å presentere seg på nettet. De fremstår helt annerledes enn hva de egentlig er. I tillegg gjør mange nettsjekkere de samme tingene. 80 prosent av alle datingprofiler starter med "Tja, hva skriver man her da?". Det å skille seg ut er veldig viktig, mener Engebretsen.

Lørdagens forelesning rettet seg mot menn.

Ifølge sjekketrioen er det først og fremst menn som sjekker opp kvinner på nettet og ikke omvendt.

Målet med kurset er å snu trenden.

Kjærster som bevis

— På nettet er kvinnene premien som alle mennene vil ha. Vi lærer mennene hvordan de skal bli oppfattet som premien av kvinnene. I tillegg instruerer vi dem til å beholde roen. Mange kvinner har et tonn med menn etter seg, som har lyst på dem. Og i kampen blir mange for ivrige og nesten desperate, noe kvinnene ikke liker, sier Worren.

- Hvilke bevis har dere for at det dere lærer bort faktisk fungerer?

— Vi har studert temaet i flere år. Blant annet har vi kartlagt psykologien som ligger bak vellykket sjekking. Ut av dette har vi kommet opp med egne teorier som vi har testet i praksis. Vi har alle sammen kjærester, noe som burde være bevis godt nok, forteller Worren og Løvstad.

De beste tipsene

I tillegg har Engebretsen gjennomført en undersøkelse blant kvinner som dater på nettet.

— Jeg lot 14 kvinner gå igjennom nettprofilene til en rekke, ulike menn, og ba dem fortelle hva de ble tiltrukket av. På denne måten fikk jeg et godt bilde av hva kvinner leter etter hos menn som sjekker på nett.

Her er datingekspertenes beste tips til menn som sjekker på nett:

    1. Skill deg ut fra alle andre. Finn ut hva andre gjør. Sørg for ikke å gjøre det samme.
    1. Jobb med profilbildene dine. Ikke legg ut fyllebilder eller bilder av deg selv innsmurt i margarin. Fremstå som kjekk og sympatisk.
    1. Vær deg selv hele tiden. Unngå å fremstå som én person på nettet og en helt annen i virkeligheten.